Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tobele africane au fost furate de pe plaja terapeutică din Mamaia. Anunțul făcut de psihologul Adrian Gemănaru

Tobele africane au fost furate de pe plaja terapeutică din Mamaia. Anunțul făcut de psihologul Adrian Gemănaru

Tobele africane au fost furate de pe plaja terapeutică din Mamaia, a fost anunțul făcut de realizatorul acestui proiect pe facebook. Adrian Gemănaru i-a rugat pe cei care sesizează că aceste obiecte sunt oferite spre vânzare să anunțe Poliția. Plaja terapeutică este un proiect de succes pentru persoanele cu nevoi speciale, demarat la începutul acestui sezon pe plaja din Mamaia.

Tobele africane au fost FURATE de pe plaja terapeutică. Dacă auzi sau vezi persoane dubioase ce încearcă să vândă acest tip de tobe vă rog sunaţi direct la Poliţia Mamaia. Dacă există martori ce pot da detalii despre persoane ce au fost văzute în seara/noaptea de 27/28 august în staţiunea Mamaia cărând aceste tobe africane, vă rugăm să anunţe Poliţia Mamaia”, a scris realizatorul proiectului plajei terapeutice, psihologul Adrian Gemănaru.

Adrian Gemănaru a povestit că duminică seara a câştigat premiul pentru “Plaja cea mai frumoasă de pe litoralul românesc în 2018”, iar în seara următoare persoane necunoscute au spart uşa magaziei în care erau păstrate bunurile pentru atelierele de pe timpul zilei şi au furat o parte din tobele africane.

Este pentru prima dată când sunt victima unui furt, mai trist că acest furt are loc într-un loc destinat persoanelor ce ar trebui protejate”, a mai scris Adrian Gemănaru.

Cum a luat ființă Plaja terapeutică

Inițial, proiectul Plajei terapeutice prevedea doar o rampă de acces și niște cărucioare mobile plutitoare. Ulterior, Adrian Gemănaru a studiat mai în ansamblu ceea ce înseamnă un astfel de proiect, a fost în Statele Unite ale Americii și a văzut un parc terapeutic pentru persoane cu dizabilități. Atunci i-a venit ideea ca plaja specială să se transforme într-un astfel de parc, pentru ca toți cei care vin pe litoral să aibă ocazia să vadă o astfel de plajă terapeutică.

„Mi-am zis că aș putea face chiar un centru psihologic, să îl aduc direct pe plajă, într-un spațiu deschis, cu o mulțime de ateliere frumoase – art terapie, meloterapie, tobe africane, atelier de olărit, alee senzorială, toate lucrurile pe care le facem la interior pe centru, le-am adus direct pe plajă. Evident că după ce statul român s-a afișat, mi-a impus ca peste tot unde pun sigla mea să pun și trei sigle Apele Române Dobrogea Litoral, Administrația Națională Apele Române și Ministerul Apelor și Pădurilor, pentru că 75% din imaginea proiectului le aparține lor. Am acceptat, am zis că o iau ca pe o provocare, până la urmă nu contează imaginea, contează să putem face ceva, spune psihologul.


Vremea în următoarele patru săptămâni. Care este prognoza ANM pentru luna septembrie