MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 09:32

Tudorel Toader se întoarce în țară în urma scandalului care vizează DNA

Distribuie

Tudorel Toader se întoarce în țară în urma scancalului care vizează DNA. Ministrul Justiției, aflat într-o vizită în Japonia, a anunțat că va participa la ședința de Guvern de joi.

Tudorel Toader se află în Japonia, unde efectuează o vizită oficială. În urma scandalului care vizează DNA, el a decis să revină în țară. Cu o zi în urmă, Viorica Dăncilă i-a cerut să vină mai repede, deși vizita acestuia în Japonia trebuia să se încheie pe 17 februarie.

„Joi voi participa la ședința de Guvern”, a transmis ministrul Justiției, potrivit Mediafax.

Chemarea în ţară a lui Tudorel Toader a venit în contextul înregistrărilor făcute publice de fostul deputat Vlad Cosma, care a acuzat DNA că „fabrică” dosare.  Mai precis, postul Antena 3 a difuzat, duminică seară, mai multe înregistrări care surprind discuţii între Vlad Cosma şi procurorul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, dar şi cu fostul procuror Mircea Negulescu.

Vlad Cosma susține că înregistrările arată cum procurorii încearcă să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă.

Totodată, fostul deputat a afirmat că procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar. De partea cealaltă, DNA a negat vehement acuzațiile. Totodată, procurorul șef al DNA Ploiești a afirmat că nu s-au fabricat niciodată probe.

„În toate cauzele instrumentate la nivelul DNA Ploiești am respectat legea și o vom respecta în continuare. Nu există și nu au existat niciodată metode ilegale de investigare, și nici înțelegeri ilicite sau neloiale cu inculpații. Întotdeauna s-a respectat legea, niciodată nu au fost falsificate probe în dosare', a spus Lucian Onea, într-o conferință de presă la DNA Ploiești.

Anterior, ca o primă reacție în scandalul DNA, ministrul Tudorel Toader a anunțat că nu va sesiza Inspecția Judiciară, deoarece nu mai este necesar. Totodată, el a spus că raportul său privind DNA „va propune o măsură”.   


Citește și: ANCHETĂ / Controversatul afacerist Ariganello Pasqualino avea legături cu gruparea mafiotă ndrangheta. Se ascundea în lumea bună' din Alba Iulia


Citește mai multe despre tudorel toader, DNA - Direcția Națională Anticorupție și ministrul justiției pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii