Articol de Valentina Postelnicu,

Turcan a afirmat că premierul este desemnat de către preşedintele României şi orice discuţie despre o persoană pentru această funcţie nu îşi are locul, în acest moment.

„PNL reiterează ceea ce a spus şi până acum. Premierul este desemnat de către preşedintele României. Orice discuţie în acest moment despre o persoană pentru funcţia de premier nu îşi are locul. Vă asigurăm că PNL are persoane care pot să ocupe această funcţie, evident preşedintele partidului este primul în această listă”, a afirmat Raluca Turcan, la Parlament, după depunerea moţiunii de cenzură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

Ea a adăugat că oricând din partea PNL poată să vină o variantă de guvernare mult mai profesionistă şi responsabilă pentru ceea ce are nevoie România, inclusiv pentru cetăţenii de etnie maghiară.

Raluca Turcan a arătat că a avut negocieri cu toate partidele din Parlament, mai puţin cu PSD şi ALDE. Întrebată dacă se va alia cu Traian Băsescu, Turcan a spus: „Votul pe o moţiune de cenzură nu înseamnă o alianţă ulterioară. Aşadar, oricine consideră că acest guvern merită şi trebuie sancţionat este chemat să se alăture acestei moţiuni de cenzură”.

„PNL este pregătit în secunda doi să îşi asume un program care să restabilească întregul sistem economic din România, să redea bunăstare cetăţenilor (…)”, a mai spus Turcan.

Și deputatul USR Cristian Seidler a afirmat că moţiunea este îndreptată împotriva „unui mod de a guverna”. „Dincolo de orice cifre observă toată lumea că investiţiile sunt la un minim istoric, infrastructura scolară, spitalicească, de transport, nu a beneficiat de nicio investiţie, nicio îmbunătăţire din partea acestei guvernări care a avut deja un an pentru a-şi da măsura capacităţi”, a spus deputatul USR.

Citește și: STUDIU. Cum cheltuiesc românii banii în funcție de meserii: Profesorii și medicii sunt ”mână spartă”, polițiștii și pompierii sunt cei mai chibzuiți