De Adrian Ilie,

Adrian Țuțuianu spune că Pro România își va desemna candidatul la alegerile prezidențiale din toamnă în luna septembrie. ”Îl vom desemna la începutul lunii septembrie. Cunoașteți deja că Victor Ponta a lansat ideea unei candidaturi comune susținute de PSD, Pro România și ALDE, în ideea de a asigura un echilibru pe scena politică națională (…). Nu știu dacă această propunere a noastră va avea susținerea celorlalte două partide. După cum decurg lucrurile, probabil că vor fi candidaturi separate”, a declarat Țuțuianu.

Senatorul Pro România nu exclude susținerea Gabrielei Firea la președinție, dacă nu va fi preferată varianta unui candidat propriu în persoana lui Sorin Cîmpeanu. ”Eu n-am nici o rezervă în a vă spune că o candidatură, de exemplu, independentă a doamnei Firea ar putea să fie susținută de Pro România”, a opinat Țuțuianu.

Întrebat dacă au avut loc discuții cu Gabriela Firea în acest sens, Adrian Țuțuianu a răspuns: ”Eu nu am avut o asemenea discuție și nu pot să fac o asemenea discuție, atâta timp cât nu am convenit că ar putea fi una din soluții, în cadrul conducerii centrale a Pro România. Vom discuta săptămâna viitoare care sunt posibilele opțiuni și vom accelera procesul de desemnare a candidatului Pro România pentru alegerile prezidențiale”.

Întrebat dacă l-ar susține pe Călin Popescu Tăriceanu ca și candidat comun Pro România-ALDE, Adrian Țuțuianu a răspuns: ”În urmă cu vreo patru-cinci luni de zile și eu și Victor Ponta am spus că am putea susține candidatura domnului Tăriceanu, cu condiția să plece de la guvernare și să nu mai susțină această majoritate”.

Citește și:Tăriceanu nu renunţă la candidatura la prezidenţiale. ALDE ar putea face alianţă cu alt partid, dacă nu se concretizează candidatura comună cu PSD

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni