Mergi direct la conținut »
Ucigaș în serie, executat după 34 de ani sub ochii femeii care a supraviețuit atacului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ucigaș în serie, executat după 34 de ani sub ochii femeii care a supraviețuit atacului

Ucigaș în serie, executat după 34 de ani sub ochii femeii care a supraviețuit atacului

Americanul Bobby Joe Long a fost executat joi într-o închisoare din Florida la 34 de ani după ce a violat și ucis 10 femei într-un interval de câteva luni. La execuția prin injecție letală a asistat și Lisa Noland, una dintre femeile care au fost răpite și violate, dar care l-a convins pe criminal să o elibereze, relatează Daily Mail. După eliberare, Noland a mers la poliție, iar criminalul în serie a fost prins.

De Adrian Ilie,

Lisa Noland a spus că s-a poziționat în public astfel încât Long să o vadă în momentul execuției. ”Am vrut să mă uit în ochii lui. Am vrut să fiu prima persoană pe care o vede. Din păcate, nu a deschis ochii”, a spus femeia care a avut un rol crucial în prinderea ucigașului în 1984. După execuție, Noland a izbuncnit în lacrimi. ”Pacea interioară care m-a cuprins este un sentiment deosebit”, a afirmat Noland.

Execuția lui Long a fost prelungită peste trei decenii din cauza apelurilor repetate făcute de acesta la sentința inițială. El a fost executat pentru uciderea unei femei de 22 de ani, Michelle Simms, la care s-au adăugat alte 28 de condamnări la închisoare pe viață pentru alte crime și violuri comise în zona Tampa Bay, Florida.

Nu și-a ales bine victima

Într-un interviu acordat anterior execuției, Lisa Noland a afirmat că i-ar mulțumi lui Long. ”I-aș spune `mulțumesc că m-ai ales pe mine și nu o altă fată de 17 ani`. O altă fată probabil nu s-ar fi descurcat așa cum am făcut-o eu”. În octombrie 1984, Lisa Nolanda, pe atunci Lisa McVey, intenționa să se sinucidă din cauza abuzurilor sexuale la care era supusă de către iubitul bunicii sale. ”Așa că atunci când Long mi-a pus pistolul la tâmplă, nu era nimic nou pentru mine”, a relatat femeia.

Bobby Joe Long a răpit-o și a violat-o în mod repetat în apartamentul său. Noland a încercat să lase cât mai multe urme care să-i ajute pe polițiști să-i prindă pe criminal. Astfel, a lăsat pete de sânge menstrual în portbagajul mașinii în care a fost pusă de criminal și a încercat să memoreze traseul mașinii chiar dacă era legată la ochi. Odată ajunsă în blocul în care Long locuia a numărat treptele până la apartamentul acestuia, iar când a mers la baie a încercat să lase cât mai multe amprente.

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă

Bobby Joe Long a fost executat după 34 de ani de la prinderea sa.

”A trebuit să învăț cine era, ce îl scotea din sărite. Dacă făceam un gest greșit, ar fi putut să mă coste viața? Cu noapte înainte scriam un bilet de adio al unui sinucigaș, iar acum eram în poziția în care trebuia să-mi salvez viața”, a povestit Lisa Noland. Aceasta a reușit să capteze bunăvoința celui care a răpit-o, care i-a spus că urăște femeile din cauza despărțirii de fosta sa soție. Femeia i-a promis că ar putea fi ea iubita lui și că nu va spune nimănui ce s-a întâmplat astfel că Long a legat-o la ochi și apoi a eliberat-o lângă un copac din curtea unei biserici. Indiciile oferite poliției ulterior au dus la capturarea lui Long.

Scandal la ședința CEx al PSD! Viorica Dăncilă a ieșit plângând din sală
Recomandări

Scandal la ședința CEx al PSD! Viorica Dăncilă a ieșit plângând din sală

S-a alăturat celor care l-au prins pe ucigaș

Acum Lisa Noland este ajutor de șerif în Hillsborough, polițiștii de acolo fiind cei care au reușit să-l aresteze pe Long în urmă cu 34 de ani.

Bobby Joe Long era vânzător ambulant, iar în cazul în care potențialul client era o femeie pe care o găsea singură acasă, o viola și în unele cazuri o asasina prin strangulare, secționarea gâtului sau prin lovituri în cap. După ce absolvit liceul, Long s-a căsătorit cu iubita din adolescență, dar relația cu aceasta a devenit violentă. Fosta soție, Cindy Brown, cu care a făcut doi copii, regretă și acum că nu l-a împușcat după o bătaie primită de la Long. ”Nu-mi place să văd pe nimeni murind, dar a făcut lucrurile pe care le-a făcut”, a spus Brown.

Citește și:O femeie l-a împușcat pe hoțul care a vrut să-i fure din magazin

Close
Închide
  Close