De Mihai Niculescu,

Severin Krasimirov, în vârstă de 21 de ani, a primit o pedeapsă de 30 de ani de închisoare și are de plată și daune de aproximativ 225.000 de euro familiei victimei, potrivit AFP, dpa și Agerpres. El a ucis-o pe jurnalista bulgară în octombrie 2018, după care a fugit în Germania, unde a fost prins.

Potrivit parchetului bulgar, este vorba „despre o crimă cu motivaţie sexuală fără legătură cu activităţile profesionale ale victimei”. Crima a fost precedată de un „viol brutal”, Severin Krasimirov fiind sub influenţa alcoolului.

În faţa tribunalului, acuzatul a plâns, declarând că regretă mult această „greşeală de tinereţe”.

Avocatul condamnatului, Ivan Doniov, a anunţat că va face apel pentru a obţine o reducere la jumătate a pedepsei, evocând „circumstanţe atenuante”, printre care mărturisirile şi regretele exprimate de condamnat.

Viktoria Marinova a fost atacată şi ucisă „într-un mod deosebit de crud”, potrivit tribunalului, în timp ce făcea jogging de-a lungul Dunării.

Uciderea Viktoriei Marinova, de 30 de ani, prezentatoare pe un canal local de televiziune din Ruse, lansase o nouă emisiune, promiţând să dezvăluie cazuri de corupţie grave, astfel că uciderea ei a fost inițial legată de dezvăluirile pe care urma să le facă.


Citește și: Un alt șofer Uber, reclamat la Poliție! „Ne-a înjurat, ne-a scuipat și ne-a pulverizat spray lacrimogen în ochi”