Mergi direct la conținut »
Uluitor! Trăiește ca să-și doneze organele persoanelor care au nevoie de ele. Femeia aceasta e considerată un adevărat înger
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Uluitor! Trăiește ca să-și doneze organele persoanelor care au nevoie de ele. Femeia aceasta e considerată un adevărat înger

Tracey Jolliffe, o britanică de 50 de ani, este considerată un „adevărat înger” datorită faptului că își donează organele unor oameni cu probleme mari de sănătate, pe care nici măcar nu îi cunoaște sau nici nu îi va întâlni vreodată, făcându-și un adevărat scop în viață din asta.

Ea deja și-a donat un rinichi, 16 ovule pentru a ajuta mai multe cupluri să devină părinți, peste 30 de litri de sânge, măduvă osoasă și acum urmează să-și doneze și o parte din ficat.

Curajoasa britanică se consideră o „donatoare altruistă”, care este dispusă să  își cedeze oricând un organ pentru a ajuta sau salva viața unui om complet străin. „ Dacă aș mai avea un rinichi de rezervă, l-aș mai dona o dată”,  a declarat Tracey, care de profesie este microbiologist.

A donat peste 30 de litri de sânge

Tracey s-a înregistrat ca donator de sânge și de măduvă osoasă încă de la vârsta de 18 ani. La 25 de ani, ea a fost sunată de doctori, după ce aceștia au descoperit că este compatibilă cu un pacient, bolnav de leucemie,  care era pe moarte. Spre sfârșitul aniilor 20, Tracey a decis să ajute și cuplurile care nu pot să facă copii, donându-le  ovule pentru fertilizare. „Eu nu-mi doream să am copii, așa că m-am gândit: „Sunt sănătoasă, de ce să nu îi ajut”, a declarat femeia pentru BBC.

Britanica este una și dintre puținile persoane din lume care în 2012 și-a donat un rinichi fără să știe identitatea celui care îl va primi. Ea îi încurajează acum și pe alți oameni să se alăture organizației caritabile „Give a Kidney”, și să facă același lucru  pentru a salva pe cineva de la moarte.

EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”
Recomandări
EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”
 

Acum următoarea ei misiune este de a deveni și donatoare de ficat. „Donarea unui rinichi poate dura și trei luni. Eu am stat în spital cinci zile după operație, dar mi-am revenit complet după șase săptămâni. Operația pentru donare de ficat este însă mai riscantă decât cea pentru rinichi”, a declarat aceasta. Mulți donatori duc o viață lungă și sănătoasă și Tracey susține că organele au o capacitate incredibilă de regenerare.

Tracey Jolliffe nu are de gând să oprească aici. Ea vrea ca după moarte să-și doneze creierul pentru cercetări și chiar întregul corp pentru școlile medicale.

„Cred că este o parte din personalitatea mea, oportunitatea mea de a face ceva drăguț”, a mai adăugat aceasta, precizând că a fost inspirată în aceste acțiuni și de părinții ei care au lucrat amândoi în sistemul medical.

 

 

Close
Închide
  Close