Un bărbat din Botoşani a furat cardul unui coleg şi i-a scos banii din cont. Cum a aflat codul PIN

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus  luni, 14 ianuarie, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui bărbat din oraşul Ştefăneşti, judeţul Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată.

Acesta a sustras dintr-un vagon de dormit aflat în curtea unei societăţi comerciale din municipiul Botoşani cardul de salarii al unei alte persoane, după care, în cursul aceleiaşi zile, cunoscând codul PIN, a efectuat în mod fraudulos şapte retrageri de numerar, accesând de şapte ori, ilegal, sistemul informatic al băncii emitente a cardului, potrivit anchetatorilor, citați de Agerpres.

Procurorii susţin că prejudiciul cauzat de bărbatul care a furat cardul se ridică la suma de 900 lei și nu a fost recuperat pe timpul anchetei, precizează Agerpres.

Un caz asemănător a avut loc și la Cluj-Napoca, anul trecut, în luna iulie. Atunci, o elevă a furat cardul unei profesoare și cum ştia deja PIN-ul, pentru că în trecut mai scosese bani de pe card cu permisiunea cadrului didactic, a scos 990 de lei din cont, dar a fost prinsă.

Potrivit Clujust.ro, eleva a fost condamnată de Tribunalul Cluj la 1 an, 3 luni și 18 zile de închisoare cu suspendare, la 60 de zile de muncă în folosul comunității, dar şi „să facă eforturile de a învăța pentru următoarea sesiune de bacalaureat din anul 2018 și să se prezinte la examen”.

Tânăra a returnat banii şi şi-a recunoscut fapta, astfel că nu a fost condamnată la închisoare cu executare. Instanţa i-a impus, însă, să dea Bacalaureatul. Află ce note a luat!

Recent, o tânără din Bistrița a furat un card și a cheltuit o sumă uriașă. A trăit ca o regină, până când a fost găsită de Poliție!


Citește și… Laura Lavric vrea să-și dea sora în „urmărire internațională”. Îi e datoare 10.000 de euro, prin hotărâre judecătorească


Mai multe articole