Un bărbat a fost lăsat să moară pe stradă. Fata lui e șocată: ”A fost alcoolic, dar l-au tratat ca pe un animal”

Există suspiciuni că Vasile Pintea ar fi fost și bătut înainte să moară. A fost lăsat ore în șir pe caldarâm.

Vasile Pintea avea 58 de ani, era din comuna Hida, județul Sălaj, dar și-a întemeiat o familie la Zalău. A avut un băiat și o fată, a anunțat sportulsalajean.ro.

Vasile Pintea și-a încercat apoi norocul în Ungaria, unde a muncit câțiva ani. Apoi s-a mutat, cu serviciul, în Israel, dar o boală l-a împiedicat să mai muncească și viața lui a luat o altă întorsătură.

În urmă cu 16 ani, a plecat de acasă și n-a mai revenit. După o perioadă, soția lui a intentat divorț. Nimeni n-a mai știut nimic mult timp de Vasile Pintea.

S-a stabilit în comuna Șagu, satul Cruceni, din județul Arad.

A murit lângă barul unde a băut ultima oară

„A fost un alcoolic şi a devenit un om al străzii, dar până la urmă a fost om. Din păcate, a fost lăsat să moară pe stradă din cauza nepăsării, chiar lângă barul în care şi-a făcut traiul. Deşi căzut la pământ, nimeni nu i-a acordat îngrijiri şi nimeni nu a sunat la ambulanţă, chiar dacă acolo au fost prezente mai multe persoane.

Poliţia a spus că moartea a fost suspectă şi se pare că a fost bătut, iar unele persoane au spus că arcada sa era sparte şi plină de cioburi de sticlă. Acum, aşteptăm autopsia. Ce este clar, e faptul că tatăl meu a fost lăsat să moară în adevăratul sens fără ca oamenii de lângă să fi făcut ceva pentru a-l salva.

Tatăl meu a rămas căzut pe caldarăm aproape 4 ore, până când concubina sa l-a găsit aproape mort. Femeia a căutat ajutor, dar proprietarul barului și alți săteni a refuzat să sune la salvare. Într-un final a venit Ambulanţa, dar după 45 de minute de resuscitare, tata a fost declarat mort”, a declarat Adora Talpoş, fata decedatului, pentru Știri din Sălaj.

„Un om nu poate fi lăsat să moară ca un animal”

Stabilită acum în Italia, fiica lui Vasile s-a arătat deranjată de faptul că nimeni nu a acordat primul ajutor şi nici nu a sunat la 112, făcând ca un om să se stingă din viață ca urmare a nepăsării.

”Suntem oameni, chiar dacă suntem de la oraş sau sat, bogătaşi sau săraci, alcoolişti şi oameni ai străzii. Un om nu poate fi lăsat să moară pe stradă ca un animal, fără să facem măcar un apel la 112. Tatăl meu putea fi salvat şi gândiţi-vă că îl locul lui putea fi oricine altcineva”, a precizat tânăra în vârstă de 31 de ani.

Și la Târgu Jiu un bărbat căzut din picioare pe stradă n-a fost tratat cu mai multă atenție.


CITEȘTE ȘI:

Capii celei mai mari rețele de trafic de heroină din București au fost prinși! Unul din ei și-a transformat restaurantul în depozit pentru droguri

Mai multe articole