Mergi direct la conținut »
Un bărbat a murit pe stradă, așteptând ambulanța la Piatra Neamț. S-a întâmplat în apropierea Spitalului Județean
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un bărbat a murit pe stradă, așteptând ambulanța la Piatra Neamț. S-a întâmplat în apropierea Spitalului Județean

Un bărbat a murit pe stradă, așteptând ambulanța la Piatra Neamț. S-a întâmplat în apropierea Spitalului Județean

Un bărbat a murit pe stradă, așteptând ambulanța la Piatra Neamț. Martorii spun că echipajul medical a ajuns după 30 de minute la omul aflat în stop cardiorespirator, deși în zonă se află atât Serviciul de Ambulanță, cât și Spitalul Județean. Din primele date, incidentul ar fi avut loc din cauza unei disfuncționalități la nivelul dispeceratului.

Bărbatul s-a prăbușit în plină zi, după ce i s-a făcut rău și a căzut pe o stradă din Piatra Neamț. Trecătorii s-au uitat nepuncioși la el, iar unii dintre ei au sunat la Ambulanță.

Prima mașină ajunsă la fața locului a fost, însă, una de Poliție, scrie stiri.tvr.ro.

Martorii susțin că o persoană a sunat de trei ori ca să ceară intervenția unei ambulanțe. Prin zonă a trecut și un bărbat, medic de profesie, care a încercat să acorde primul ajutor.

Abia după 30 de minute de la primul apel la 112, la fața locului a ajuns un echipaj SMURD.

O comisie de disciplină a fost formată pentru a verifica modul în care dispeceratul a gestionat, marți, cazul bărbatului care a murit așteptând ambulanța.

„Inițial, la primele două apeluri (n.r.: la 15:03 și 15:08) nu s-a știut că este vorba despre o urgență majoră și întrucât la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț nu existau ambulanțe disponibile, fiind plecate la urgențe (ex: ambulanța de tip C1, cu medic, era plecată la București cu un copil intubat).

Abia la momentul la care s-a sunat de către un polițist de la fața locului (n.r.: la 15:13) și s-a anunțat că persoana este căzută și se simte foarte rău, în acel moment dispecera a trimis de la ISU un echipaj EPA.

La 15:16 s-a revenit cu un apel de către un cetățean care era și medic și a spus că din punctul său de vedere pacientul se află în top cardio-respirator. Atunci s-a luat decizia și s-a trimis un echipaj C1 cu medic dar tot de la ISU, pentru că ambulanța nu avea nicio mașină disponibilă la acel moment.

În momentul de fața, managerul de la SAJ Neamț a făcut un referat prin care s-a dispus constituirea unei comisii de disciplină și verificarea succesiunilor tuturor apelurilor și a modalității în care dispecerul și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu”, au precizat reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, citați de stiri-neamt.ro.

Libertatea.ro a transmis în direct cum decurge o intervenție a salvatorilor de pe Ambulanța din București, din momentul în care se anunță cazul până când ambulanța ajunge la pacient. Angajații, care lucrează în sistemul medical de urgență, spun că se confruntă cu lipsuri. Folosesc în misiuni ambulanțe, care trebuiau demult casate, dar și aparatură medicală învechită pentru a salva vieți.

sursă foto:  stiri-neamt.ro


Citește și INS: Creștere economică de 7% în 2017. Este cea mai mare creștere din ultimii ani


 

Close
Închide
  Close