Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un bărbat stă de 19 ani în pușcărie, fiind acuzat de crimă, deși presupusa lui victimă trăiește!

Un bărbat stă de 19 ani în pușcărie, fiind acuzat de crimă, deși presupusa lui victimă trăiește!

Un mexican a fost încarcerat pe 26 mai 2000, în orașul Tepexpan, fiind acuzat de crimă. El n-a mai ieșit din spatele gratiilor, cu toate că și-a susținut tot timpul nevinovăția.

Presupusul criminal a primit o condamnare de peste 40 de ani, dar niciodată n-a încetat să spună că e nevinovat, cu toate că polițiștii l-au torturat să recunoască această crimă pe care n-o făcuse. După 19 ani s-a dovedit că persoana pentru uciderea căreia fusese condamnat, un anume Manuel Martinez Elizalde, trăiește, a anunțat abc.es.

Presupusul criminal a fost condamnat fără dovezi, fără declarații ale martorilor și, din acel moment, a început un „pelerinaj” prin multe dintre închisorile mexicane, iar procesul lui s-a tot mutat de la un tribunal la altul.

„Victima” trăiește în SUA sub altă identitate!

Ca „probă” pentru condamnarea lui la peste 40 de ani de detenție s-a adus corpul unui bărbat. Numai că acesta nu corespundea nici la culoarea pielii, nici la înălțime cu cel pe care se presupunea că l-ar fi omorât Manuel.

„S-a dovedit că persoana pe care se presupunea că soțul meu a ucis-o trăiește! L-au acuzat de ceva fără sens”, a spus Carmen, soția lui Manuel.

Rudele lui Manuel au descoperit că presupusa victimă a venit în Tepexpan la o sărbătoare locală și a stat într-o casă cumpărată de tatăl său cu banii primiți ca despăgubire pentru decesul fiului său, iar apoi s-a întors în SUA, unde trăia sub altă identitate.

„Am cerut dreptate și eliberarea soțului meu, care stă de 19 ani în pușcărie pentru o crimă care n-a existat. Deși au toate dovezile și pentru tortura la care l-au supus constant pentru a accepta o crimă care n-a existat”,a mai spus soția celui acuzat pe nedrept de crimă.


Libertatea are corespondent special la Madrid, la Congresul socialiștilor europeni, unde Dragnea și Dăncilă vor fi prezenți. Azi și mâine, socialiştii europeni îşi prezintă viziunea pentru viitorul Europei