„Americanii spun că trebuie să acceptăm ce ne spun. Acestea nu sunt negocieri, este dictatură”, a declarat clericul. „Republica Islamistă şi Naţiunea Iraniană vor combate acest tip de dictatură”, a adăugat acesta, scrie Mediafax.

Totodată, clericul a transmis faptul că ofertele șefului de la Casa Albă, Donald Trump, privind discuțiile directe cu liderii de la Teheran nu vor fi acceptate.

Reamintim că Iranul va prezenta, săptămâna viitoare, un nou avion de vânătoare, potrivit ministrului apărării, generalul de brigadă Amir Hatami. Publicul va putea asista la o demonstrație de zbor cu ocazia zilei naționale a industriei de apărare, miercuri, când vor fi expuse și echipamentele proiectate pentru noul avion.

Tensiunile militare dintre SUA și Iran sunt în creștere, după ce președintele american Donald Trump a retras, în luna mai, țara sa din acordul nuclear cu Teheranul, încheiat în 2015.

Prin înţelegerea din 2015, Iranul se angajase să îşi îngheţe programul de înarmare nucleară, în schimbul suspendării sancţiunilor internaţionale. Importurile multor categorii de armament fiind blocate, iranienii au fost nevoiţi să îşi dezvolte propria industrie de apărare.


CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea spune că s-a încercat asasinarea lui, anul trecut: „Au venit patru străini. Am aflat cine i-a plătit, dar nu pot spune”


FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News