De Ștefan Pană, Andreea Radu,

Consilierul general Ana Ciceală (USR) a solicitat în februarie 2018 raportul Corpului de Control al prim-ministrului, în care erau prezentate neregulile de la Spitalul Gomoiu. Primăria a refuzat însă să îl facă public şi nici nu a sesizat organele de anchetă penală.

Ana Ciceală a declarat, pentru Libertatea, că a aflat încă din 2018 despre acest raport, care prezenta neregulile din spital. A făcut demersuri pentru a-l obţine, însă fără succes.

Primăria a redirecţionat cererea către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, instituţie condusă de Daniela Blându. Această instituţie a răspuns că Legea 544 privind liberul acces la informaţii de interes public nu acoperă şi situaţia raportului Corpului de Control.

Mi s-a răspuns că actele de control şi documentele în baza cărora au fost întocmite sunt exceptate de la comunicare, în baza respectării principiului confidenţialităţii. Practic, că nu e informaţie de interes public.

Ana Ciceală, consilier general USR

Documentele, obţinute de Libertatea, arată că Primăria a invocat Legea 677/2001, privind protecţia datelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

În răspuns, ASSMB spune că orice informaţie referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă este „exceptată de la accesul liber al oricărei persoane, cu excepţia celor competente”.

„Astfel, potrivit prevederile Legii 544/2001 privind accesul la informaţiile publice, actele de control şi documentele în baza cărora au fost întocmite sunt exceptate de la comunicare, pentru respectarea principiului confidenţialităţii”, se arată în răspunsul trimis de ASSMB.

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa
Recomandări

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa

  Split22

Plângere penală pe numele Gabrielei Firea

Ana Ciceală spune că informaţiile din acel raport trebuiau transmise către organele de urmărire penală.

Eu, dacă aş fi avut acces în anul 2018, aş fi sesizat organele de anchetă penală cu privire la datele de acolo, aşa cum trebuia să facă şi Gabriela Firea, aşa cum trebuia să facă şi Daniela Blându, aşa cum trebuia să facă oricine avea acel raport în faţă.

Ana Ciceală, consilier general USR:

Din acest motiv, Ana Ciceală spune că va sesiza DNA.

„Ei l-au tăinuit, iar eu consideră că aveau obligaţia să sesizeze organele de anchetă. Sunt elemente că au ascuns cu intenţie de mine şi de public. Frauda a fost tăinuită”, a mai spus ea.

Libertatea a dezvăluit, ieri, că Primăria Capitalei a cheltuit 1,1 milioane de euro ca să facă publicitate spitalului Gomoiu, care a fost construit cu prețuri supraevualuate, chiar și de 2.485%.

Totodată, în această dimineață, fostul director juridic de la spitalele Capitalei a mărturisit cum funcționează mafia din Primăria Capitalei. Fosta judecătoare Lavinia Coțofană a redactat o plângere către DNA, după ce a văzut documentele Corpului de Control și constatările experților.


Citeşte şi:

Golgota imigrantului. Era director când a decis să plece în Germania: ”Am dormit în parcări și primii bani i-am câștigat săpând grădina unui fost subaltern din România”

DOCUMENTE DIN PRIMĂRIE! Firea a cheltuit 1,1 milioane de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, construit cu supraevaluări ”cu 2.485%”!

Praful din atmosferă, criminalul nevăzut. Care sunt zonele din București unde poluarea este de peste patru ori mai mare decât limitele admise

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută