Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un general rus a amenințat România. Țările care găzduiesc rachete americane vor fi țintele prioritare ale Rusiei

Un general rus a amenințat România. Țările care găzduiesc rachete americane vor fi țintele prioritare ale Rusiei

Un general rus a amenințat fățiș România și restul statelor care găzduiesc sistemele cu rachetă ale Statelor Unite, spunând că vor deveni ținte prioritare ale Rusiei în eventualitatea unui atac venit din partea SUA. Generalul Viktor Poznikhir a atras atenția asupra consecințelor pe care le vor suferi țările lovite de armele balistice ruse, vorbind despre pericolul contaminării radioactive.

De Mihai Niculescu,

Instalarea unui sistem balistic în apropierea frontierelor noastre creează potenţialul pentru lansarea unui atac puternic al SUA, de tip nuclear, asupra Rusiei”, a declarat generalul Viktor Poznikhir, prim-vicepreşedinte al Departamentului operaţional al armatei ruse, la Conferinţa pentru Securitate Internaţională de la Moscova.

Prin dezvoltarea unui astfel de sistem balistic mondial, Washingtonul încearcă şi să obţină potenţialul de a lansa un astfel de atac fără a exista riscul unei riposte împotriva vreunui stat aliat, a subliniat oficialul militar rus, citat de agenţia de presă Tass și Mediafax.

Oficialul militar rus a avertizat naţiunile care găzduiesc sau vor găzdui elemente ale sistemului balistic american că aceste instalaţii militare vor fi ţinte prioritare în cazul unui conflict.

Mai mult, potrivit generalului rus, distrugerea focoaselor nucleare va genera contaminare radioactivă pe termen lung. „Prin urmare, ţările care participă la construirea sistemului balistic al Pentagonului ar putea avea de suferit”, a avertizat generalul Viktor Poznikhir.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană. Relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt grav afectate de crizele din Ucraina şi Siria.


Citește și: INTERVIU/ Ambasadorul Emil Hurezeanu spune că nu vor fi probleme cu votul românilor din Germania. ”Imaginea românilor revoltați că nu pot vota în străinătate ne urmărește încă”