MENIU CAUTĂ

Un metrou a fost la un pas de a deraia în București, dezvăluie preşedintele Sindicatului Liber Metrou. Incidentul a fost scos la iveală abia azi

Distribuie

Viața a 2.000 de oameni a fost pusă în pericol, după ce metroul în care se aflau a fost la un pas de a deraia în București, din cauza unei defecțiuni apărute la sistemul de direcție. Incidentul a avut loc în urmă cu două săptămâni și a fost dezvăluit abia acum de Ion Rădoi, preşedintele Sindicatului Liber Metrou (USLM) care vrea să atragă atenția asupra problemelor de la metrou.

Aproape 300 de salariați ai Metrorex au pichetat, luni, Palatul Victoria, între orele 12 și 14, pentru a atrage atenția asupra problemelor existente la metrou, relatează Agerpres.ro.

„Un boghiu la un tren este, ca să explic mai bine, cum este direcţia la maşină, este ca şi cum ai pierde direcţia unei maşini. Trenul ar fi putut deraia, ceea ce, din fericire, nu s-a întâmplat. Riscurile sunt mari, pentru că mediul este închis. Erau în acel moment circa 2.000 de călători, pentru că era oră de vârf, riscau să-şi piardă viaţa acolo. Este un eveniment pe care îl semnalăm, pentru că este fără precedent în metroul bucureştean, timp de 39 de ani”, a spus Ion Rădoi, preşedintele Sindicatului Liber Metrou (USLM).

Rădoi susține că acest incident a avut loc în urmă cu două săptămâni. Mai mult, o problemă similară a fost descoperită și în urmă cu trei săptămâni la un tren care era în curs de a se retrage și în care nu se aflau călători.

„A fost o defecţiune la o piesă numită bieletă”, a susţinut Rădoi, arătând jurnaliştilor mai multe planşe cu echipamente erodate.

Întrebat de ce există riscul acestor accidente, președintele USLM a precizat:

„Pentru că acei oameni care fac licitaţiile pentru trenuri, care fac recepţia trenurilor şi trebuie să fie atenţi la tot din punct de vedere tehnic, sunt interesaţi de ei, nu de metrou, nu de români şi România. Nu ţin cont de faptul că este o unitate subvenţionată şi că sunt banii românilor acolo. Ei pun, din punctul meu de vedere, carul înaintea boilor, interesul lor, nu interesul României şi al responsabilităţii pe care o au”, a menționat Ion Rădoi.

Sindicaliștii spun că un protest al angajaților de la metrou va avea loc marți, 28 august, între orele 12 și 14, în fața Guvernului României.

Contractul colectiv de muncă expiră după 17 octombrie, iar sindicaliștii nu exclud să declanșeze greva generală la metrou, în cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate până atunci.

Metrorex transportă aproape 700.000 de călători pe zi.


Citește și FOTO / Cum au fost surprinși Liviu Dragnea și Irina Tănase la nunta lui Dragnea Jr.


 

Citește mai multe despre Metrorex și Metrou pe Libertatea.

Comentarii