La alții se poate! Un ministru din Spania a demisionat din pricina suspiciunilor privind modul în care și-a luat masteratul

Carmen Monton, Ministrul spaniol al sănătăţii, a demisionat marţi, după ce presa a dezvăluit nereguli în modul în care a obţinut un titlu de master

Carmen Monton, ministrul Sănătății din Spania, a demisionat marţi, după ce presa a dezvăluit nereguli în modul în care a obţinut un titlu de master, informează Reuters, a anunțat Agerpres. Ea este a doua membră a guvernului condus de premierul Pedro Sanchez care demisionează în mai puţin de patru luni.

Site-ul de ştiri eldiario.es a publicat luni informaţia că Monton a primit note fără a participa la cursuri şi fără a intra în contact cu profesorii, pentru a obţine titlul de master la universitatea Regele Juan Carlos din Madrid. Marţi, televiziunea La Sexta a afirmat că a găsit lucrarea de licenţă a politicienei şi a identificat pasaje plagiate.

Monton a respins acuzaţiile

În iunie, la numai o săptămână de la preluarea funcţiei, din guvernul Spaniei a demisionat Maxim Huerta, ministrul culturii, din cauza unei amenzi fiscale legate de veniturile sale din urmă cu zece ani.

Socialistul Pedro Sanchez a format noul guvern spaniol după ce predecesorul său, conservatorul Mariano Rajoy, a fost demis de parlament printr-o moţiune de cenzură, în contextul unui scandal de corupţie.

Universitatea madrilenă unde a obţinut masteratul Carmen Monton a mai fost acuzată şi cu alte ocazii că a acordat în mod necorespunzător titluri academice unor politicieni, printre care fosta preşedintă a provinciei Madrid, Cristina Cifuentes, şi deputatul Pablo Casado, succesorul lui Rajoy la conducerea Partidului Popular.

În România, un caz răsunător este cel al fostului premier Victor Ponta, acuzat că și-a plagiat teza de doctorat. Deși comisia de specialitate a decis că acuzațiile sunt adevărate, Ponta nu a renunțat la momentul respectiv din funcție.


Citeşte şi:

EXCLUSIV/ Jean Constantin, infarct în Cimitirul Bellu, de la o glumă! Episod incredibil întâmplat cu 3 decenii înainte de moartea marelui actor

Mai multe articole