Mergi direct la conținut »
Un nou studiu arată cât sex fac oamenii în realitate

Un nou studiu arată că bărbații au o viziune distorsionată asupra vieții sexuale a femeilor și că oamenii mai în vârstă consideră că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate.

Ca parte a unor studii pe termen lung făcute de Ipsos despre percepții greșite, li s-a cerut oamenilor din Marea Britanie și SUA să ghicească cât de des persoanele cu vârste cuprinse între 18-29 de ani au făcut sex în ultimele patru săptămâni, potrivit theconversation.

Respondenții au estimat că bărbații tineri au făcut sex de 14 ori în ultima lună, când numărul real este de doar 5 în Marea Britanie și 4 în SUA, potrivit studiilor detaliate ale comportamentului sexual.

Estimările arată că bărbații tineri fac sex, în medie, la 2 zile – aproximativ 180 de ori pe an – în comparație cu realitatea, aproximativ de 50 de ori pe an. Totuși, aceasta nu este cea mai importantă eroare din presupunerile noastre. Bărbații se înșală și mai rău când ghicesc viața sexuală a femeilor tinere, atât în SUA cât și în Regatul Unit.

Bărbații cred că femeile tinere britanice și americane au parte de o cantitate incredibilă de sex, de 22 de ori pe lună în Marea Britanie și de 23 de ori pe lună în SUA. Aceste presupuneri ar însemna că o tânără face sex în fiecare zi de lucru, plus de două sau trei ori într-o zi specială în fiecare lună. În realitate, este de aproximativ cinci ori.

Ca și în cazul multora dintre percepțiile noastre greșite, explicațiile pentru acest lucru sunt legate de modul în care gândim cât și de ceea ce ni se spune.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Supraviețuirea speciei noastre depinde, în mod literal de sex, cu toate acestea, există multe percepții greșite, pentru că, spre deosebire de multe alte comportamente umane de bază, unde ne putem face o idee despre normele sociale pornind de la observație, sexul se întâmplă mai ales în spatele ușilor închise.

În același studiu li s-a cerut oamenilor din trei țări să ghicească câți parteneri sexual au avut bărbații până la vârsta de 45-54 de ani. În acest sens, oamenii estimează corect numărul mediu de parteneri raportați de bărbați. În Australia și Marea Britanie este o medie de 17 parteneri. În SUA, este de 19.

Totul devine mai interesant atunci când comparăm bărbații și femeile. Numărul partenerilor prezentați de femei în anchetele comportamentului sexuale este mult, mult mai mic decât numărul estimat de bărbați.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

Când e vorba despre numărul de parteneri, bărbații și femeile din Statele Unite estimează foarte diferit pentru femeile din țara lor. Bărbații americani cred că femeile au avut în medie 27 de parteneri, însă ele spun că doar 13.

Această estimare ridicolă în rândul bărbaților pentru femeile din SUA se datorează în mare parte unui număr mic de bărbați americani care cred că femeile au un număr foarte mare de parteneri. De fapt, au fost în jur de 20 de americani în eșantionul de 1.000 care au spus numele de 50 sau mai mari, ceea ce denaturează datele.


CITEȘTE ȘI: Gazul folosit de Jandarmerie are efecte cancerigene. Explicațiile unui chimist român care a absolvit Universitatea Yale


 

Close
Închide
  Close