Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un politician britanic nu mai candidează la europarlamentare după o jignire adusă românilor. Afirmația care a declanșat scandalul

Un politician britanic nu mai candidează la europarlamentare după o jignire adusă românilor. Afirmația care a declanșat scandalul

Un politician din Marea Britanie a fost nevoit să renunțe la candidatura la alegerile pentru Parlamentul European, după ce a ieșit la iveală că el a făcut comentarii insultătoare la adresa românilor. Ali Sadjady a fost acuzat de instigare la ură împotriva cetățenilor europeni.

De Răzvan Mihalașcu,

Luptătorul MMA Ali Sadjady a fost anunțat marți drept candidat la alegerile europarlamentare din partea Change UK ( Schimbă Marea Britanie), un partid centrist, recent înființat în Regatul Unit.

La scurt timp după anunțarea candidaturii, ziarul The Independent a publicat o declarație controversată pe care britanicul a făcut-o la adresa românilor.

„Când aud că 70% dintre hoții de buzunare prinși la metroul din Londra sunt români, mă face să mă gândesc la Brexit”, a scris Ali Sadjady, într-un mesaj publicat pe Twiiter în noiembrie 2017.

Ali Sadjady, care a făcut parte din Partidul Conservator, a fost nevoit să renunțe la candidatura sa la alegerile europarlamentare, după ce declarațiile sale controversate au stârnit controverse.

„Îmi cer scuze dacă am jignit prin unele dintre mesajele pe care le-am publicat pe Twitter. Cei care mă cunosc știu că acestea nu sunt reprezentative pentru cine sunt, iar în fiecare zi încerc să devin mai bun. Totuși, sunt bucuros că am renunțat la candidatura la europarlamentare din partea Change UK pentru a nu le afecta reputația”, a scris într-un mesaj pe Twitter.

#changepolitics pic.twitter.com/N8lWRpCB67

— Ali Sadjady (@aliMMA) April 23, 2019

Partidul Change UK, care este în favoarea opririi Brexit, a venit cu precizări, în contextul scandalului.

„În urma discuțiilor, Ali Sadjady a reflectat asupra tweet-ului său necorespunzător din 2017 și a fost de acord să renunțe la locul de pe lista potențialilor candidați”, au precizat reprezentanții Change UK, conform Sky News.

Practic, Ali Sadjadyi a fost candidat timp de opt ore, notează The Mirror. Anterior, politicianul l-a jignit și pe primarul Londrei, primarul Londrei, Sadiq Khan, despre care a spus că este „o glumă de om” întrucât susținea organizarea unui al doilea referendum pe tema Brexit.

sursă foto: Twitter


Citește și:

Cum a descoperit o mamă că a fost căsătorită cu un violator în serie. Tatăl îi spunea fiicei sale că abuzurile sexuale sunt pedepse pentru notele mai mici de la școală! Instanța a decis că poate fi judecat în libertate