Mergi direct la conținut »
Un politician sud-corean anchetat că și-a crescut numărul de comentarii pozitive pe o rețea de socializare, s-a sinucis
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un politician sud-corean anchetat că și-a crescut numărul de comentarii pozitive pe o rețea de socializare, s-a sinucis

Un politician sud-corean anchetat că și-a crescut numărul de comentarii pozitive pe o rețea de socializare, s-a sinucis

Un politician sud-corean anchetat că și-a crescut numărul de comentarii pozitive pe o rețea de socializare, s-a sinucis în Seul, scrie presa internațională. Roh Hoe-chan era la al treilea mandat de deputat și era vizat de o anchetă pentru fapte de corupţie.

Deputatul, care era la al treilea mandat, ca membru al Partidului Justiţiei (stânga), era suspectat că a primit 50 de milioane de woni (37.000 de euro) de la „Druking”, un blogger având legătură cu mulţi politicieni şi în prezent judecat pentru folosirea ilegală de programe informatice pentru a influenţa opinia pe Naver, portalul de internet numărul unu în Coreea de Sud.

Acesta este acuzat de creşterea artificială a numărului de răspunsuri pozitive la comentarii postate pe Naver pentru a sprijini sau critica un anumit politician.

Într-o notă lăsată într-un apartament din Seul, Roh a recunoscut că a primit bani de la blogger, dar a negat că i-a acordat în schimb vreo favoare politică, potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap.

Roh, care a fost găsit mort în faţa unei clădiri după ce probabil s-a aruncat pe fereastră, avea o carieră strălucită ca avocat pentru drepturile omului înainte de a fi ales în 2004.

Casa Albastră, sediul preşedinţiei sud-coreene, a deplâns un „eveniment şocant”.

Coreea de Sud are una dintre cele mai ridicate rate de sinucidere din lume, în special în rândul persoanelor publice implicate în scandaluri.

În 2009, fostul preşedinte Roh Moo-hyun s-a sinucis în timp ce se afla în centrul unor acuzaţii de corupţie.


Citește și: INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ: Libertatea a intrat în posesia expertizei medico-legale într-un dosar tulburător. Omorâtă de infecții și mințită!


 

Close
Închide
  Close