Mergi direct la conținut »
Un pompier descrie intervenția de la Grenfell Tower: "Țipetele mă vor bântui pentru totdeauna"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un pompier descrie intervenția de la Grenfell Tower: "Țipetele mă vor bântui pentru totdeauna"

Un pompier descrie intervenția de la Grenfell Tower: „Țipetele mă vor bântui pentru totdeauna”

Un pompier care a intervenit la incendiul devastator de la Grenfell Tower a descris infernul pe care l-a văzut. Acesta a spus că "țipetele auzite îl vor bântui pentru totdeauna".

Leon Whitley, în vârstă de 34 de ani, a urcat până la etajul 15 în timp ce Grenfell Tower era cuprins de flăcări, în ciuda temerilor că structura ar putea să se prăbușească. Mulți oameni se aflau încă captivi în apartamente, în fumul dens și focul uriaș. „Aș vrea ca cineva să intre și să-mi salveze fiul, așa că asta am făcut”, a spus pompierul, potrivit The Sun.

Acesta a ajuns la Grenfell Tower, în jurul orei 1.45, iar el și partenerul au fost trimiși la etajul 15.  „Mi-a amintit de Turnurile Gemene (n.r. – World Trade Center, turnurile care s-au prăbușit în atentatele de la 11 septembrie)”, a mai spus pompierul.

„Astea sunt gândurile care îți trec prin minte când ești acolo. Știm cu toți că turnurile gemene s-au prăbușit. M-am gândit că nu o să mai ieșim. De obicei, la incendii, sunt precaut, dar nu speriat. A fost pentru prima oară când am fost speriat. Începi să te gândești la familia ta, la ceidragi, dar în același timp mergi mai departe, căci ai datoria de a ajuta oameni”, a continuat Leon.

Ajuns în interiorul Grenfell Tower, Leon a declarat că nu a mai văzut niciodată o scenă asemănătoare. „Era ca în iad! Încă pot să aud țipetele. Zici că a fost un coșmar. Se auzeau țipete din toate direcțiile. Nu cred că o să le uit vreodată. Era ceva înfricoșător, pentru că știai că oamenii au nevoie de ajutor, însă nu puteai să îi vezi”, a mai spus pompierul.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Cel puțin nouă pompieri au fost răniți în urma intervenției, iar operațiunea de căutarea a cadavrelor este în continuare una extrem de dificilă, căci structura este extrem de nesigură. În ziua incendiului, un alt pompier a scos în evidență cât de riscantă este operațiunea, după ce a postat o fotografie pe o rețea de socializare cu explicația „Știi că nu o să fie bine, când ți se spune să-și scrii numele pe cască înainte să intri”.

În acest moment, bilanțul incendiului din noaptea de marți spre miercuri se ridică la 30 de morți și zeci de dispăruți. Operațiunile de căutare a victimelor ar mai putea să dureze câteva luni.

Ce se știe până acum despre incendiul de la Grenfell Tower

Close
Închide
  Close