Un refugiat sirian, principalul suspect în cazul crimei din vila care a ars în Sectorul 6. A fost cercetat şi pentru viol

Un refugiat sirian, principalul suspect în cazul crimei din vila care a ars în Sectorul 6. Femeia a fost găsită moartă în noaptea de vineri spre sâmbătă, în casa unde lucra ca menajeră, iar la momentul tragediei, proprietarii nu erau acasă. Sirianul, în vârstă de 32 de ani, a venit în România în 2017, din Germania şi, în urma investigaţiilor, anchetatorii au stabilit că anul trecut a fost cercetat pentru viol.

Oribila crimă a fost descoperită chiar de soţul femeii ce avea doar 44 de ani. Acesta şi-a găsit soţia într-o baltă de sânge, iar un incendiu izbucnise de la subsol. Victima avea lovituri la cap şi nu a mai putut fi salvată de medici.

Poliţiştii de la „Omoruri” l-au văzut pe suspect pe camere de supraveghere

Imediat după descoperirea cadavrului, o echipă de poliţişti şi criminalişti de la Poliţia Capitalei a demarat verificările. Au strâns probe şi au vizionat zeci de ore de înregistrări surprinse de camerele de supraveghere din zona respectivă.

În doar câteva zeci de ore, ofiţerii de la „Omoruri” au dat de urma criminalului. Este vorba despre un sirian din Damasc, în vârstă de 32 de ani, care a venit în România anul trecut din Germania, cu un lot de refugiaţi.

Criminalul a fost surprins în casă de menajeră

Din primele inormaţii se pare că tânărul se cunoştea cu fiica proprietarilor vilei şi chiar o vizitase cu o zi înainte de crimă. „Ar fi simulat că pleacă după întâlnirea cu fata respectivă, însă a rămas în casă. Când a venit menajera să facă curăţenie, între cei doi ar fi izbucnit un conflict”, au declarat pentru Libertatea, surse din rândul anchetatorilor.

Sirianul a mai fost cercetat anul trecut pentru viol

Cert este că, în vila din sectorul 6, au fost găsite urme papilare ale celui cercetat acum pentru omor. De altfel, aceste probe i-au condus pe anchetatori şi către un alt caz de viol, comis anul trecut, tot de acest sirian. Atunci, judecătorii au decis să-i dea doar control judiciar tânărului suspect acum de crimă.

Suspectul a fost prins duminică seară pe o stradă din sectorul 6 al Capitalei şi a fost dus la audieri. Când i-a văzut pe anchetatori, a zis doar „judge” (n. r. judecător), semn că va da declaraţii doar în faţa acestuia.  Refugiatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi, chiar dacă nu a recunoscut nimic şi nu a suflat o vorbă despre ceea ce s-a întâmplat în vilă, va fi dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Mai multe articole