De Daria Maria Diaconu,

Ion Munteanu a încetat din viață în luna iulie a anului trecut. Acesta lucra opt ore pe zi în condiții extrem de dificile, de siguranță precară și la temperaturi insuportabile pe acoperișurile clădirilor din nordul Romei,în condițiile în care capitala Italiei se confrunta la acea vreme cu temperaturi caniculare.

În data de opt iulie, după prânz, românul descărca un camion cu materiale de construcții în zona Camilluccia când i s-a făcut rău. S-a prăbușit la pământ și a murit.

Ion Munteanu era angajat fără forme legale. Nu a beneficiat de asigurare de sănătate și nu fusese supus unui control medical la angajare. Era plătit cu 8,5 euro pe oră, potrivit romatoday.it.

Autoritățile italiene au deschis o anchetă în acest caz.

Familia lui Ion Munteanu, care locuiește în Italia de 20 de ani, afirmă că acesta ar fi putut fi salvat dacă angajatorul ar fi respectat condițiile legale. Familia românului, văduva și copiii acestuia, a cerut, prin intermediul avocatului Aurelio Salata, investigarea angajatorului și a tuturor celor implicați care au permis unui muncitor să lucreze „la negru”, în condiții precare, fără a beneficia de protecție, așa cum prevede legislația.

„A muncit fără să i se fi făcut vreun control medical, preventiv sau obligatoriu. Lucra cu zilele sub soarele arzător într-una dintre cele mai călduroase veri din istoria Romei, doar cu o mică pauză la prânz.

Pe lângă toate acestea, situația lui Ion a fost pusă în ordine (în sensul încheierii formelor de angajare) la o zi după deces”, a explicat familia românului pentru sursa mai sus-menționată.

FOTO: romatoday.it

Citeşte şi:

Pedofili străini în România. Elveţianul care a abuzat şase copii şi a primit 3 ani şi jumătate de închisoare. Își ducea victimele la mare și consumau împreună aurolac

Cum arată micul dejun al medicilor de gardă de la „Nasta”: un crenvurst și unt! Firma de catering e abonată la contracte cu instituții publice conduse de PSD

Mama sportivei care l-a acuzat pe asistentul medical de la CSM Ploiești că pipăie handbalistele minore confirmă că mai există o plângere pe numele bărbatului: „Copilul acela a rămas traumatizat pe viață”

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni