MENIU CAUTĂ

Un român plecat în Italia a renunţat la cetăţenie. Motivul pentru care a luat această decizie

Distribuie

Bărbatul este plecat la muncă în Italia de nouă ani, iar acum a luat cea mai importantă decizie. A renunțat la cetățenia română și este mândru de hotărârea lui. Anunțul a fost făcut pe contul de socializare.

Tânărul a postat un mesaj pe o reţea de socializare .”Majoritatea dintre voi mă judecaţi pentru simplul fapt că am renunţat la cetăţenia română. De ce am făcut asta? Am 30 de ani şi în 21 de ani cât am stat în România nu am avut nicio oportunitate să-mi creez un viitor stabil”, a explicat tânărul în postarea de pe Facebook, potrivit Observator.tv.

În continuare, el a explicat motivul. „Am văzut că majoritatea românilor pleacă peste hotare pentru un trai mai bun, pentru a oferi ceva mai bun familiei şi la copii. Eu am decis altfel, plec peste hotare, mă realizez să am un loc de muncă stabil, o casă şi o situaţie financiară mai bună. În toţi aceşti ani am aşteptat că poate-poate se va schimba ceva în România. Din contră, România nu mai poate oferi niciodată o soluţie pentru un trai decent alături de familia ta. Faptul pentru care am renunţat la cetăţenia română este statul român, nu românii care locuiesc în România. De asta îmi pare foarte rău de restul românilor. Fraţilor, nu mai staţi pe gânduri şi dacă aveţi posibilitatea faceţi ceea ce am făcut şi eu. Mă repet, sunt mândru că nu mai sunt român şi fericit că am devenit cetăţean italian”, a fost mesajul complet al bărbatului.

Sute de oameni au comentat la postarea tânărului care a renunţat la cetăţenia română. ‘Nici dacă m-ar fi plătit, nu aş fi renunţat la cetăţenia română! Aşa m-am născut şi aşa voi muri! Indiferent unde o să trăiesc sau câte cetăţenii aş avea. Sunt româncă pentru că prin vene îmi curge sânge românesc’, a scris o prietenă virtuală.

Citește și

VIDEO/ Mărturisiri tulburătoare despre ultimele zile din viața lui Șerban Ionescu: ”Am putut comunica chiar și atunci când nu mai putea articula, ci doar gesticula”

Citește mai multe despre cetatenie romana, Italia și roman pe Libertatea.

Comentarii