Mergi direct la conținut »
Unul dintre bărbații acuzați că au violat fetița de 10 ani din Brăila era judecat, în libertate, pentru agresarea sexuală a altei minore
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Unul dintre bărbații acuzați că au violat fetița de 10 ani din Brăila era judecat, în libertate, pentru agresarea sexuală a altei minore

Unul dintre bărbații acuzați că au violat fetița de 10 ani din Brăila era judecat, în libertate, pentru agresarea sexuală a altei minore

Corin Mămăligeanu și Cătălin Cornel Drăgan sunt acuzați că au violat o fetiță de 10 ani. Mămăligeanu umbla liber pe străzile din Brăila, deși el fusese trimis în judecată pentru act sexual cu un minor.

De Adriana Oprea,

Cătălin Drăgan (30 ani) a ademenit o fetiță de 10 ani, a amenințat-o și a mers cu ea pe un câmp de la ieșirea din orașul Brăila, unde a violat-o. Apoi, Drăgan a dus fetița într-o casă părăsită din oraș, unde a reluat agresiunea sexuală.

„Prin acțiunile întreprinse, persoanei vătămate i-au fost create leziuni atât la nivelul regiunii cervico-faciale, cât și la nivelul regiunii genitale”, potrivit referatului prin care Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a cerut arestarea preventivă.

La acest al doilea episod de abuz sexual a participat și Corin Mămăligeanu (20 ani), care se afla în acel imobil și care, conform procurorilor, „a întreținut și el raporturi sexuale cu victima”.

Seara târziu, cei doi au dus fetița în zona din care ea fusese luată cu forța și au lăsat-o acolo, ameninţând-o să nu spună nimănui ce s-a întâmplat. Fata a ajuns acasă plină de sânge și a fost dusă la spital, iar medicii au anunțat imediat Poliţia.

În scurt timp, cei doi indivizi au fost reținuți, apoi arestați preventiv, prin decizia Judecătoriei Brăila.   

A violat o fată în timp ce era judecat pentru altă agresiune sexuală

Fetița de 10 ani a fost agresată duminică, 24 noiembrie. Cu nouă zile înainte, Mămăligeanu avusese termen în procesul în care este judecat pentru agresarea altei fete. Pentru că nu s-a prezentat la proces, instanța a amânat judecata până pe 17 ianuarie 2020.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

În acest caz, Mămăligeanu este acuzat de „act sexual cu un minor”. Fapta a fost comisă în 2018, iar el a fost trimis în judecată în luna mai a acestui an. Magistrații au stabilit că el poate să rămână liber în timpul procesului.

„Nu se putea cere arestarea lui preventivă. Victima avea peste 14 ani, el în jur de 18 ani, iar pentru actul sexual cu un minor, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.”

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila:

Conform Codului de Procedură Penală, „măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată și dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit o infracțiune (…) pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare și, pe baza evaluării gravității faptei, a modului și a circumstanțelor de comitere a acesteia, a anturajului și a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale și a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”.

Close
Închide
  Close