Mergi direct la conținut »
Trei din cei patru copii ai unui miliardar danez au fost uciși în atacurile sângeroase din Sri Lanka
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Trei din cei patru copii ai unui miliardar danez au fost uciși în atacurile sângeroase din Sri Lanka

Trei din cei patru copii ai unui miliardar danez au fost uciși în atacurile sângeroase din Sri Lanka

Trei dintre cei patru copii ai omului de afaceri danez Anders Holch Povlsen au fost uciși în atacurile teroriste din Sri Lanka de duminică. Informația fost confirmată de purtătorul de cuvânt al afaceristului, dar numele celor trei copii ucişi în atentate nu au fost făcute publice. Familia miliardarului se afla în Sri Lanka, într-o vizită de Paşte.

De Dragoș Tănase,

”Din nefericire, putem confirma informaţiile. Vă cerem să respectaţi dreptul la intimitate al familiei. Nu avem alte comentarii de făcut”’, a declarat un purtător de cuvânt al Bestseller, prin intermediul unui email.

Anders Holch Povlsen, în vârstă de 46 de ani, este CEO-ul și singurul proprietar al lanțului Bestseller, care deține brand-urile Jack & Jones și Vero Moda. De asemenea, deține cel mai mare pachet de acțiuni al celebrului magazin de îmbrăcăminte ASOS, dar deține și numeroase acțiuni la retailer-ul german Zalando.

Totodată, afaceristul considerat cel mai bogat danez este al doilea cel mai mare proprietar de terenuri din Marea Britanie și primul din Scoția, relatează Mirror.co.uk.

Cel puțin 290 de oameni au fost uciși, iar aproximativ 500 sunt răniți, într-o serie de explozii care au devastat mai multe hoteluri de cinci stele și biserici din capitala Colombo, duminică, Dintre victime, 30 dintre persoanele care și-au pierdut viața sunt turiști străini.

Conform listei citate de BBC, printre victime se află:

– Cel puţin cinci cetăţeni britanici, inclusiv doi care au şi cetăţenie americană

– Trei cetăţeni danezi

– Un cetăţean portughez şi şase indieni

– Doi ingineri din Turcia (conform agenţiei turce de presă Anadolu)

– Doi cetăţeni chinezi (a relatat China Daily)

– Doi australieni (potrivit premierului Scott Morrison)

– O persoană din Olanda

– O persoană din Japonia (relatează presa japoneză, citând surse guvernamentale).

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Deocamdată, nicio organizație teroristă nu a revendicat atacurile din Sri Lanka, dar Poliția din insulă susține că, în urmă cu zece zile, a primit atenționări cu privire la o grupare musulmană extremistă care ar pune la cale mai mult atacuri.

Opt copii români, elevi ai Colegiului „Costache Negruzzi” din Iaşi, se aflau în capitala Colombo în momentul masacrului. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a instituit o celulă de criză.

FOTO – Forbes.com


Citește și:

VIDEO | Momentul în care explodează una dintre bombele de la o biserică din Sri Lanka

Unul dintre atacatorii din Sri Lanka a stat la rând pentru micul dejun oferit de hotel înainte de a detona explozibilul în mijlocul mulțimii


 

Close
Închide
  Close