Uraganul Florence a atins categoria 4 și se apropie de Statele Unite. Peste un milion de oameni au fost evacuați și a fost declarată stare de urgență

Uraganul Florence se apropie de Statele Unite

Uraganul Florence se apropie de Statele Unite. Peste un milion de persoane au fost evacuate, prin ordinul autorităților din statele americane Carolina de Nord și Carolina de Sud, unde a fost declarată starea de urgență. Furtuna a atins categoria 4 și meteorologii avertizeză că ar putea ajunge la categoria 5, intensitatea maximă pe scara Saffir-Simpson. Vântul suflă cu 220 de km/h, iar amploarea şi forţa uraganului va creşte în zilele următoare, a anunțat National Hurricane Center (NHC, centrul naţional american pentru uragane).

După trecerea uraganului de pe ocean pe uscat, ploile vor fi torențiale, ceea ce ar putea provoca inundații majore, notează Agerpres.ro.

Din acest motiv, statele americane Carolina de Nord și Carolina de Sud au ordonat evacuarea locuitorilor din zona litoralului, fiind vorba despre peste un milion de oameni. În ambele state a fost declarată starea de urgenţă.

Potrivit sursei citate, forţele armate americane au trimis în Carolina de Nord o avangardă pentru coordonarea cu instituţiile statale şi federale, iar 750 de militari vor fi gata să asigure sprijin. Marina militară şi-a trimis pe mare aproape 30 de nave din statul Virginia, pentru a evita pagubele.

Anul trecut, uraganul Maria a provocat moartea a circa 3000 de oameni în Puerto Rico, iar uraganul Harvey a produs în Statele Unite pagube de aproximativ 1,25 miliarde de dolari şi s-a soldat cu 68 de morţi, în special din cauza inundaţiilor din Houston, în statul Texas.


Citește și VIDEO / Prima zi de școală. La marginea Capitalei, o fată studioasă învață la lanternă!


Mai multe articole