MENIU CAUTĂ

Vezi patru explicaţii ştiinţifice care demonstrează de ce sexul în spaţiu e imposibil!

Distribuie

Pornind de la o afirmaţie pe care celebrul astrofizician Stephen Hawking a făcut-o, şi anume că fără a coloniza spaţiul omenirea va pieri în mai puţin de două milioane de ani, savanţii de la NASA s-au pus pe căutat soluţii pentru ca alte planete să poată fi transformate şi oamenii să poată trăi în aceleaşi condiţii ca pe Terra. Însă, niciun mediu din afara Terrei nu este propice, se pare, supravieţuirii. Iată argumentele celor doi savanţi.

1. Cel mai mare pericol îl consituie razele cosmice, mai ales cele cu protoni. Acestea acţionează pe loc asupra organismului uman, iar sperma ar fi pur şi simplu ”sterilizată”. De asemenea, chiar dacă femeile ar reuşi să rămână însărcinate, fetuşii ar muri până în cel mult al doilea trimestru de sarcină, din cauza radiţaiilor din spaţiu. 
2. Exploziile solare sunt un motiv pentru care sexul în spaţiu nu e posibil. De ce? Pentru că radiaţiile emise de soare scad libidoul, ba chiar îl anulează. Mai mult, dacă spre exemplu, ar veni o femeie de pe Terra, însărcinată, pe o planetă colonizată, avortul este imediat. Soluţia? Acoperirea coloniilor cu panouri care să respingă radiaţiile de orice fel, dar tehnologia, spun savanţii, nu există şi nici nu se cunoaşte dacă ar putea fi creată vreodată o astfel de textură/ material protector.

3. Nici o agenţie spaţială care şi-a trimis oamenii în spaţiu nu a făcut publică vreodată informaţia privind existenţa unor relaţii intime la bordul navetelor, deşi în unele cazuri, la bord s-au aflat şi cupluri căsătorite. Savanţii susţin că, din cauza imponderabilităţii, acest lucru e imposibil, iar încercările ar fi sau au fost foarte neplăcute.

4. Savanţii de la NASA afirmă că din cauza tensiunii spaţiale, bărbaţii nu pot avea erecţie decât cu stimulente.

Comentarii