VIDEO | Google Assistant poate efectua apeluri telefonice, rezervări și cumpărături, iar oamenii nu vor ști că vorbesc cu un robot

Google Assistant poate efectua apeluri telefonice, rezervări și cumpărături într-un mod atât de natural încât oamenilor le va fi greu să distingă faptul că vorbesc cu un soft. Google a făcut o astfel de demonstrație la evenimentul Google I/O, și a fost primită cu urale și ropote de aplauze.

Facilitatea este numită Duplex, iar Sundar Pichai – șeful Google – a anunțat că gigantul lucrează la aceasta de mai mulți ani.

Șocul a fost atât de mare încât The Verge scrie că inteligența artificială de la Google ar trebui să se prezinte și să spună partenerilor de conversație că nu este umană.

Proiectul Google Duplex este Yaniv Leviathan, iar inginerul de proiect este Matan Kalman. Google a prezentat pe propriul blog imagini cu cei doi luând masa într-un local rezervat prin intermediul Duplex.

Marea provocare

Mark Riedl, profesor asociat privind inteligența artificială la Georgia Tech, spune că Google Assistant se va descurca ”rezonabil de bine” în situațiile clar formulate, dar că acesta va avea probleme în cadrul unor dialoguri din afara contextului dat. Spre exemplu, poate rezerva bilete la un concert, dar dacă începi o conversație care nu are legătură cu obiectul, cum ar fi despre Ayrton Senna sau ce rezultat a avut aseara echipa preferată de baschet, atunci se poate bloca.

În acest moment, Duplex este la stadiul de ”experiment”. Acest lucru înseamnă că nu este sigur că produsul va fi lansat pe piață. Google a avut anul trecut o situație similară: căștile Pixel Buds ar fi trebuit să traducă în timp real din limbi străine în cea a posesorului. Deși demonstrația a mers ca unsă pe scenă, în viața reală a fost așa și asa.

Gmail primește o infuzie de inteligență artificială

Pe de altă parte, Google pariază atât de mult pe inteligența artificială încât acum se consideră o companie de AI.

Google a lansat o nouă facilitate pentru Gmail, care foloseşte inteligenţa artificială pentru ajuta utilizatorii să scrie mai repede mesajele.
Smart Compose este o evoluţie a funcţiei Smart Reply, care sugera scurte cuvinte pentru compunerea şi transmiterea unor răspunsuri rapide la mesajele primite.

Noua facilitate sugerează fraze pe care utilizatorii pot alege sau nu să le folosească în cadrul mesajelor. Tot ce trebuie să faci este să apeși tasta Tab dacă îți place ce sugerează algoritmii.

Mai multe articole