VIDEO | Momentul în care explodează una dintre bombele de la o biserică din Sri Lanka

epa07518881 Local and security officials gather at the scene after an explosion hit at St Anthony's Church in Kochchikade in Colombo, Sri Lanka, 21 April 2019. According to the news reports at least 25 people killed and over 200 injured in a series of blasts during the Easter Sunday service at St Anthony's Church in Kochchikade and explosions also reported at the Shangri-La Hotel and Kingsbury Hotel. EPA-EFE/M.A. PUSHPA KUMARA

Una dintre deflagrațiile care au zguduit țara din Asia de sud a fost suprinsă de o cameră de filmat instalată la bordul unei mașini.

Imaginile au fost surpinse pe o șosea la biserica Sfântul Anton din capitala Colombo, unul dintre cele trei lăcașuri de cult catolice vizate de atacuri.

Un oficial din Sri Lanka a declarat că șase dintre explozii s-au produs aproape simultan la trei biserici și hoteluri. O a șaptea explozie s-a produs o oră mai târziu lângă hotelul Tropical Inn, vizavi de grădina zoologică Dehiwala din Colombo, iar la scurt timp după aceea, presa a anunțat a opta explozie, despre care nu există, însă, foarte multe informații.

Atacurile cu bombă au avut loc în ziua în care creștinii catolici din această țară sărbătoresc Paștele. Acesta este cel mai sângeros atac asupra comunității creștine din mica insulă asiatică.

Guvernul din Sri Lanka a decretat stare de asediu pentru 12 ore, respectiv până luni la ora locală 6. (ora 2.30 – ora României) și a fost blocat accesul la rețelele de socializare.


Citește și: Turul secund al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Petro Poroșenko și Volodimir Zelenski se luptă pentru mandatul de președinte


Mai multe articole