Imaginile au fost surpinse pe o șosea la biserica Sfântul Anton din capitala Colombo, unul dintre cele trei lăcașuri de cult catolice vizate de atacuri.

Un oficial din Sri Lanka a declarat că șase dintre explozii s-au produs aproape simultan la trei biserici și hoteluri. O a șaptea explozie s-a produs o oră mai târziu lângă hotelul Tropical Inn, vizavi de grădina zoologică Dehiwala din Colombo, iar la scurt timp după aceea, presa a anunțat a opta explozie, despre care nu există, însă, foarte multe informații.

Atacurile cu bombă au avut loc în ziua în care creștinii catolici din această țară sărbătoresc Paștele. Acesta este cel mai sângeros atac asupra comunității creștine din mica insulă asiatică.

Guvernul din Sri Lanka a decretat stare de asediu pentru 12 ore, respectiv până luni la ora locală 6. (ora 2.30 – ora României) și a fost blocat accesul la rețelele de socializare.


Citește și: Turul secund al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Petro Poroșenko și Volodimir Zelenski se luptă pentru mandatul de președinte