VIDEO | Mașina care se transformă în robot. Primul Autobot a fost inventat în Japonia

Filmul Tranformers a devenit realitate: primul Autobot, o mașina care se transformă în robot umanoid, a fost inventat în Japonia, scrie Reuters.

”Autobots Roll Out!” Pentru mulți nu spune nimic această frază. Însă spune totul pentru fanii filmelor și desenelor animate Transformers, unde mașinile se transformă fix în roboți.

Numit ”J-deite RIDE”, robotul umanoid se poate transforma în autoturism în 60 de secunde.

Acesta este opera lui Kenji Ishida, directorul executiv al companiei Brave Robotics și fan al filmelor și anime-urilor în care roboții se transformă în mașini sau se unesc între ei pentru a forma unul masiv, așa cum e seria Power Rangers.

Cum arată și ce poate face

Robotul este alb cu albastru, are 3,7 înalțime și poate căra două persoane când este în modul autoturism.

Robotul a fost dezvoltat împreună cu firma de consultanță robotică Asratec și cu Sansei Technologies, o companie care produce echipamente pentru parcurile de distracție.

Nu e chiar la fel ca Optimus Prime, dar e un început…

Dilema roboților

Pe de altă parte, deși roboții sunt printre jucăriile preferate ale copiilor, în lumea adulților încep să adune sentimente contrare. Antreprenorul Elon Musk cere interzicerea roboților ucigași și reglementarea inteligenței artificiale, în timp ce oamenii simpli se tem că software-ul și roboții le vor lua locurile de muncă.

Mai multe articole