Mergi direct la conținut »
VIDEO | Mihai Șora, la aproape 102 ani:
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO | Mihai Șora, la aproape 102 ani: „De multe ori simt impulsul de a ieși în stradă, dar strada este goală, lumea a obosit”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Luni, 22 ianuarie 2018, 10:04

Filosoful Mihai Șora a fost invitatul Conferințelor TNB, care se desfășoară bilunar la Teatrul Național din București. De data aceasta, a fost aleasă una dintre cele mai mari săli, întrucât cererea de bilete a fost incredibilă, iar acestea s-au epuizat într-o zi!

Ad placeholder

În ciuda vârstei sale (în martie împlinește 102 ani), Mihai Șora a răspuns tuturor întrebărilor din public, iar ulterior a oferit două interviuri. Neobosit, filosoful a reușit să devină un simbol și un model al mitingurilor organizate în fața Guvernului. Născut cam în același timp cu România (re)unită, Șora este și foarte activ pe pagina sa de Facebook, unde peste 80.000 de oameni îi citesc și îi apreciază zilnic postările. Imediat după conferința de la TNB, filosoful a făcut câteva declarații în contextul mișcărilor de stradă de sâmbătă seara:

VIDEO | Mihai Șora, la aproape 102 ani: "De multe ori simt impulsul de a ieși în stradă, dar strada este goală, lumea a obosit"

Foto: Florin Ghioca/TNB

În comparație cu ceea ce ar trebui să fie România adevărată, cu o conducere adevărată, multe din lucrurile care se întâmplă zilele astea nu sunt la locul lor. De multe ori simt impulsul de a ieși in stradă, de a spune, dar strada este goală, lumea a obosit. A obosit și pentru că protestele vocale nu au urmările pe care ar trebui să le aibă dacă am avea o conducere conștientă, responsabilă și cu adevărat patrioată. Când mulțimea protestează, urechea guvernanților trebuie să fie aplecată să prindă vocea mulțimii. Dacă nu o prinde, dacă nu își apleacă urechea, dacă nu dă curs la ceea ce aude, nu are ce căuta acolo sus unde este. Iar noi vom protesta în continuare și nu ne vom da bătuți până ce nu vom câștiga lupta!”, a declarat Mihai Șora.

Despre protestatarii care au venit de la Cluj pe jos, timp de 10 zile, până la București, filosoful a declarat: „Asta arată că situația este generală, nu este doar locală. Și ei au vrut să se simtă ți să se știe că situația este generală, că ei protestează pentru că sunt atinși în aceeași măsură ca bucureștenii și pentru că sunt solidari. Și de fapt protestul bucureștenilor este protestul întregii națiuni. Asta este semnificația participării prin delegații a provinciilor românești la protestele bucureștenilor”, a precizat Mihai Șora.

Ad placeholder

Centenarul filosof mai spune că scrie pe Facebook pentru că vocea sa se bucură de credibilitate și nu vrea, în pofida vârstei, să rămână între patru pereți, chiar dacă fizic asta se întâmplă. „La vârsta mea e de înțeles. Dar vreau să se știe că sunt alături de cei care ies”, a mai spus Șora.

Momente grele pentru Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia. Calvarul a început după ce a cumpărat o casă
PARTENERI - GSP.RO
Momente grele pentru Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia. Calvarul a început după ce a cumpărat o casă
Bomba bombelor pentru clanul Duduianu! Șeful interlopilor NU a murit, de fapt
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Bomba bombelor pentru clanul Duduianu! Șeful interlopilor NU a murit, de fapt
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
HOROSCOP
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close