VIDEO/ O noapte furtunoasă. Nuntaşii lui Dragnea Jr. versus protestatarii anti-PSD: Nervi, înjurături şi provocări

Browserul tau nu poate reda acest video.

Nuntaşii lui Dragnea Jr. versus protestatarii anti-PSD! Invitaţii la nunta fiului lui Liviu Dragnea au început petrecerea cu nervii întinşi la maximum. La intrarea pe domeniul Snagov, unde Valentin Dragnea şi-a unit destinele cu Gina Alexandra Tătulescu, un grup de 20 de protestatari i-a întâmpinat cu scandal şi înjurături pe nuntaşi. Provocările manifestanţilor nu au rămas fără ecou: invitaţii şi-au turat maşinile la maximum şi au accelerat peste grupul de oameni. Doar norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănit, deşi unii protestatari păreau că vor cu tot dinadinsul să se arunce în faţa unei maşini conduse de un lider PSD.

Schimbarea locului în care s-a desfăşurat cununia religioasă ce a avut loc duminică i-a luat prin surprindere pe miile de oameni care doreau să protesteze la nunta fiului lui Liviu Dragnea, Valentin. Un eveniment anunţat în centrul Capitalei, la Biserica „Sfântul Elefterie”, a fost până la urmă mutat în Palatul Snagov. Inclusiv ceremonia religioasă a avut loc acolo, probabil cu dispensă din partea Bisericii.

Schimbarea planului a făcut ca numărul protestatarilor să fie mult mai mic decât s-ar fi aşteptat ei. La ora 18.00, când ar fi trebuit ca ceremonia să înceapă, la intrarea pe aleea Palatului Snagov se afla un singur protestatar. Cum vedea o maşină că se apropie, cum ridica „Plăcuţa suedeză” – celebrul număr de înmatriculare folosit ca mesaj anti-PSD.

În scurt timp, însă, la doar un kilometru depărtare, s-a format nucleul dur al protestatarilor. Cam 10 persoane au afişate bannere anti-PSD şi au urlat la fiecare maşină care trecea prin faţa lor, fie că se îndrepta sau nu spre nuntă: „Penalule!”, „@#$% PSD!” şi „Nenorociţilor!”, se auzea din zece în zece secunde.

Unul dintre protestatari a fost însă neatent. S-a apropiat prea mult de o maşină cu nuntaşi. Un geam s-a deschis, iar bannerul lui anti-PSD a dispărut. „Să nu mai faci asta, că vine Poliţia”, s-a auzit o recomandare.

„Nunta penalilor”

Recomandarea vine de la Marian Ceauşescu, un protestatar nelipsit în ultimii ani de la marile evenimente. La nunta fiului lui Liviu Dragnea a venit inclusiv cu un panou cu LED-uri pe care se putea citi, intermitent, „Fără penali”. Ţinea în mână o portavoce pe care o folosea pentru a ţipa la maşinile care îi treceau prin faţă. „Nunta penalilor e acolo!”, indica el, pentru ca niciun nuntaş să nu se rătăcească.

Pe drum, mai în jos, se aflau „iscoadele”: doi-trei protestatari, care vedeau maşinile din timp şi anunţau sosirea lor către grupul principal. Aşa, aveau timp să-şi ridice pancartele şi să-şi pregătească scandările.

Daciile erau ignorate. Ele nu puteau conţine „penali”, ci erau doar în trecere prin Pădurea Snagov. Orice maşină mai scumpă, însă, avea să cadă pradă protestatarilor. Din când în când, acest filtru eşua: erau opriţi turişti, barmani de la Palatul Snagov sau pur şi simplu localnici rătăciţi. De la portavoce continuau sfaturile, îndemnurile la cumpătare, pentru ca Poliţia să nu-şi facă apariţia la „Nunta penalilor”.

Firma de pază, confundată cu Jandarmeria

Poliţia a făcut câteva drumuri prin zonă, dar nu s-a oprit, spre dezamăgirea vizibilă a unora dintre protestatari. Ei şi-au îndreptat furia asupra firmei de pază angajate să blocheze accesul celor care nu erau invitaţi la nuntă.

„Sunteţi plătiţi cu bani furaţi!”, strigau manifestanţii către bodyguarzi. Nicio reacţie din partea acestora.

O maşină a forţat însă intrarea pe aleea care ducea la Palatul Snagov. S-a oprit fix în faţa agenţilor de pază şi din ea s-au auzit două voci: „Ne-aţi gazat!”, „Jandarmeria e cu PSD!”, „@#$% Jandarmeriei!”. Agenţii de pază priveau oarecum nedumeriţi scena, în timp ce maşina se retrăgea.

Gărzile angajate de Liviu Dragnea nu au stat însă complet impasive. De câteva ori, au avansat către masa de protestatari, după ce unii dintre ei încercau să se pună în faţa maşinilor care intrau pe alee.

Apucături agresive la volan

Provocările din partea protestatarilor n-au fost ignorate de nuntaşi. Primul grup de manifestanţi, aflat la un kilometru de filtrul agenţilor de pază, îi pregătea pe invitaţi cu înjurături şi bannere anti-PSD. Când ajungeau la intrarea pe alee, erau deja nervoşi: intrau în curbă în viteză şi doar norocul a făcut ca niciun protestatar sau jurnalist care se afla în zonă să nu fie rănit.

„Asta e ţara pe care au creat-o ei, de ce sunt așa nervoși?”, se întreabă o protestatară, când vede bolizii cum trec pe lângă ea.

Oricât s-ar fi enervat invitaţii la intrare, trebuie să fi uitat repede de protestatari. Gălăgia lor nu avea cum să ajungă la Palatul Snagov, aflat la un kilometru şi mai bine depărtare de locul în care a fost făcut filtrul. Undeva în jurul orei 21:30 au realizat asta şi protestatarii, care au renunţat la manifestaţie, pe măsură ce fluxul de invitaţi a scăzut.

În urma lor rămâne o masă, plină cu resturile unui platou oferit de firma de pază, „în semn de pace”. Un angajat al firmei se uită la o sticlă de apă şi observă însă că ospătarii n-au gândit gestul foarte bine.

„Asta e din sticlă de sticlă. Dacă ne-o dădeau în cap, ieşea ca-n Piaţă!”


Citește și:

Mai multe articole