De Dragoș Sasu, Joi, 05 iulie 2018, 21:00

Autobuzul roşu, supraetajat, i-a aşteptat pe invitaţi în faţa reşedinţei oficiale a ambasadorului britanic la Bucureşti. După o conferinţă de presă de bilanţ, Paul Brummel şi-a intrat în rolul de ghid.

Sunteți la actuala reședința a ambasadorului Marii Britanii. Este reședința ambasadorului din 1989, imediat după revoluție pentru că fosta reședință a fost afectată de evenimentele de atunci, fiind situată lângă TVR. Este foarte frumoasă. Știu că istoria ei începe în perioada 1920. Aici a locuit și Ștefan Voitec care în perioada comunistă a fost Președintele Marii Adunări Naționale. O să trecem și prin fața reședinței ambasadorului britanic din perioada celui de-al Doilea Război Mondial”, a explicat ambasadorul britanic

Autobuzul înalt s-a strecurat cu greu pe străduţele înguste ale Bucureştiului, deasupra cărora atârnau zeci de cabluri. Totuşi, Paul Brummell spune că nu l-a dezamăgit oraşul, chiar dacă traficul la orele de vârf este greu de suportat.

Sunt foarte fericit că avem lângă noi parcul Herestrău pentru că avem un fiu de patru ani, George, căruia îi plac foarte mult locurile de joacă din parc. Este un loc foarte frumos, foarte liniștit. Este unul dintre locurile mele preferate, spune diplomatul.

Reprezentatul Regatului Unit în România a făcut şi câteva mărturisiri personale. Spune că pleacă acasă cu câteva kilograme în plus pentru că nu s-a putut abţine să guste din aproape toate produsele băcătăriei tradiţionale româneşti. De asemenea, a dezvăluit şi care este formaţia românească preferată.

Iubesc foarte mult legătura dintre muzica folclorică, populară și muzica modernă. Pentru mine, o formație foarte frumoasă este Phoenix. Imi place foarte mult ”Andrii Popa. Un cântec despre un haiduc. Este foarte, foarte frumos”, spune ambasadorul. De altfel, la rugămintea jurnaliștilor, amabsadorul a acceptat să fradoneze refrenul cunoscutului cântec și chiar s-a descurcat foarte bine.

Paul Brummell va pleca la sârşitul acestei săptămâni din România, după patru ani de mandat la Bucureşti. Şi-a încheiat ultimul discurs oficial în faţa presei cu câteva versuri din Mihai Eminescu.

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!” , 

poezia Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie – Mihai Eminescu


Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Centrul Vechi, din București

 

Urmareste cel mai nou VIDEO
Cum «vede» lumea un nevăzător