Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Paul Brummell, ambasador al Regatului Unit, a făcut un tur de rămas bun prin Bucureşti. A cântat din Phoenix şi a mărturisit: s-a îngrășat în România!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/ Paul Brummell, ambasador al Regatului Unit, a făcut un tur de rămas bun prin Bucureşti. A cântat din Phoenix şi a mărturisit: s-a îngrășat în România!

VIDEO/ Paul Brummell, ambasador al Regatului Unit, a făcut un tur de rămas bun prin Bucureşti. A cântat din Phoenix şi a mărturisit: s-a îngrășat în România!

În ultimele sale zile ca ambasador al Regatului Unit la București, Paul Brummell a decis să-și arate aprecierea față de poporul român printr-o metodă inedită. Pentru o oră și jumătate a fost ghid turistic prin București, la bordul unui autobuz specific londonez, simbol al Marii Britanii. Călătoria a pornit din fața reședinței ambasadorului, din cartierul Primăverii, a traversat traficul aglomerat din nordul Capitalei, a trecut pe la sediul Ambasadei Britanice și s-a încheiat în zona pieței Universităţii. Traseul a fost ales special și a atins locuri cu însemnătate pentru relațiile româno-britance. Ambasadorul a răspuns și la întrebările jurnaliștilor. Paul Brummell a mărturisit că este îndrăgostit de folclor și că formația sa preferată este Phoenix, cu piesa” Andrii Popa. "

De Dragoș Sasu,

Autobuzul roşu, supraetajat, i-a aşteptat pe invitaţi în faţa reşedinţei oficiale a ambasadorului britanic la Bucureşti. După o conferinţă de presă de bilanţ, Paul Brummel şi-a intrat în rolul de ghid.

Sunteți la actuala reședința a ambasadorului Marii Britanii. Este reședința ambasadorului din 1989, imediat după revoluție pentru că fosta reședință a fost afectată de evenimentele de atunci, fiind situată lângă TVR. Este foarte frumoasă. Știu că istoria ei începe în perioada 1920. Aici a locuit și Ștefan Voitec care în perioada comunistă a fost Președintele Marii Adunări Naționale. O să trecem și prin fața reședinței ambasadorului britanic din perioada celui de-al Doilea Război Mondial”, a explicat ambasadorul britanic

Autobuzul înalt s-a strecurat cu greu pe străduţele înguste ale Bucureştiului, deasupra cărora atârnau zeci de cabluri. Totuşi, Paul Brummell spune că nu l-a dezamăgit oraşul, chiar dacă traficul la orele de vârf este greu de suportat.

Sunt foarte fericit că avem lângă noi parcul Herestrău pentru că avem un fiu de patru ani, George, căruia îi plac foarte mult locurile de joacă din parc. Este un loc foarte frumos, foarte liniștit. Este unul dintre locurile mele preferate, spune diplomatul.

Primăria Capitalei a modificat proiectul Oxigen: Toate mașinile sub Euro 5 vor plăti taxa de București
Recomandări

Primăria Capitalei a modificat proiectul Oxigen: Toate mașinile sub Euro 5 vor plăti taxa de București

Reprezentatul Regatului Unit în România a făcut şi câteva mărturisiri personale. Spune că pleacă acasă cu câteva kilograme în plus pentru că nu s-a putut abţine să guste din aproape toate produsele băcătăriei tradiţionale româneşti. De asemenea, a dezvăluit şi care este formaţia românească preferată.

Iubesc foarte mult legătura dintre muzica folclorică, populară și muzica modernă. Pentru mine, o formație foarte frumoasă este Phoenix. Imi place foarte mult ”Andrii Popa. Un cântec despre un haiduc. Este foarte, foarte frumos”, spune ambasadorul. De altfel, la rugămintea jurnaliștilor, amabsadorul a acceptat să fradoneze refrenul cunoscutului cântec și chiar s-a descurcat foarte bine.

Paul Brummell va pleca la sârşitul acestei săptămâni din România, după patru ani de mandat la Bucureşti. Şi-a încheiat ultimul discurs oficial în faţa presei cu câteva versuri din Mihai Eminescu.

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!” , 

poezia Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie – Mihai Eminescu


Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Centrul Vechi, din București

 

Close
Închide
  Close