Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Șerban Nicolae, interviu pentru Euronews: ”Dacă ai o persoană coruptă, nu trebuie să o arestezi”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO/ Șerban Nicolae, interviu pentru Euronews: ”Dacă ai o persoană coruptă, nu trebuie să o arestezi”

VIDEO/ Șerban Nicolae, interviu pentru Euronews: ”Dacă ai o persoană coruptă, nu trebuie să o arestezi”

Senatorul PSD a vorbit, într-un interviu pentru Euronews, despre măsura arestului preventiv, despre care a spus că este o formă a procurorilor de a-și arăta puterea. Senatorul a spus în cadrul interviului că „dacă ai o persoană coruptă, nu trebuie să o arestezi”.

”Dacă ai o persoană coruptă, un demnitar cu funcţie înaltă, nu trebuie să arestezi acea personă. Trebuie să strângi probe. Arestul preventiv nu este o sancţiune, este ca o modalitate de a se arăta puterea procurorilor, este ca o judecată de stradă.

Dacă oamenii văd un demnitar încătuşat, în faţa camerei, în mijlocul nopţii, unii dintre ei simt un fel de satisfacţie, aşa cum simţeau în Roma Antică când intrau gladiatorii în arenă. Dar acesta nu este un sistem judiciar, e răzbunare, este luptă politică, este abuz şi este chiar corupţie“, a declarat, pentru Euronews, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae.

Declarația senatorului PSD a fost inclusă într-un reportaj Euronews despre protestele din România. Jurnaliștii amintesc de faptul că mai mulți politicieni români sunt investigați pentru corupție, evaziune fiscală și folosire frauduloasă a fondurilor europene. „Aceşti parlamentari încearcă acum să modifice sistemul judiciar care îi face responsabili”. Jurnaliștii Euronews notează că protestele s-au desfășurat sub numele „Marșul Speranței”.


VIDEO/ Urmăriţi „Uranissima”, emisiunea prezentată de Urania. Previziuni pentru săptămâna 5-11 februarie 2018

Close
Închide
  Close