VIDEO | Vila lui Pablo Escobar din Columbia a fost demolată

Fosta casă a unuia dintre cei mai cunoscuți traficanți de droguri, Pablo Escobar, a fost demolată, sâmbătă. Mii de oameni au asistat la momentul în care vila de lux a fost pusă la pământ.

Impozanta casă din centrul orașului Medellin din Columbia a fost demolată cu explozibil, iar în locul ei va fi construit un memorial pentru victimele terorii domniei traficanţilor de droguri.

Vila cu opt etaje în care a locuit celebrul lord al drogurilor a fost părăsită după moartea sa și a rămas în paragin.

Pablo Escobar a fost unul dintre cei mai cunoscuţi traficanţi de droguri din istorie, controlând la sfârşitul anilor ’80 aproape 80% din traficul mondial de cocaină.

Deseori numit „regele cocainei”, Escobar a fost unul dintre cei mai bogați infractori din istorie. Forbes a estimat că ar fi fost al șaptelea cel mai bogat om din lume în 1989, cu o valoare netă estimată de 9 miliarde de dolari.

El a fost ucis pe 2 decembrie 1993 pe acoperişul unei case din Medellin de către o echipă specială formată din ofiţeri columbieni şi americani.


Citește și: Cum arată „creșterea istorică” a bugetului Sănătății în 2019. Ce măsuri bune și ce măsuri controversate a anunțat Sorina Pintea pentru pacienți


Mai multe articole