MENIU CAUTĂ
14 Mai. 2018 19:08

VIDEO/ Viorica Dăncilă este ironizată pe Facebook după o nouă gafă: „Orice om îi este frică de o plângere penală”

Distribuie

Viorica Dăncilă este ironizată pe Facebook după o nouă gafă în exprimare. Dăncilă a fost întrebată dacă îi este frică de o eventuală plângere penală. „Orice om îi este frică de o plângere penală”, a răspuns premierul, care a fost ironziată pe pagina de Facebook a site-ului dexonline.ro. 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut, luni, că unele ONG-uri, împreună cu PNL și USR, discută depunerea unei plângeri penale la adresa premierului. Întrebată dacă se teme de o eventuală plângere penală, Viorica Dăncilă a răspuns: „Orice om îi este frică de o plângere penală”.

După această gafă, pe pagina de Facebook a site-ului dexonline.ro a fost publicat un sondaj, în care utilizatorii sunt întrebați care este varianta corectă: „Orice om îi este frică de o plângere penală” sau „Oricărui om îi este frică de o plângere penală”. Până la această oră, peste 8.000 de persoane au răspuns la sondaj.

Ce gafe a mai făcut premierul Dăncilă de la preluarea mandatului

Pe 30 aprilie, premierul a făcut o nouă gafă. Ea a spus, la un post de televiziune, că Executivul va finaliza toate cele trei stadioane pentru Euro 2020,  Dinamo, Rapid şi Giulești. Moderatorul i-a atras atenția că Rapid și Giulești este același lucru, astfel că Viorica Dăncilă s-a corectat și a precizat că cel de-al treilea stadion este cel de la Arcul de Triumf.

Dăncilă a explicat și gafa din ședința de Guvern, când a pronunțat 20-20 în loc de anul 2020.

”Să știți că foarte mulți au spus că au văzut în acest lucru o greșeală. Gândiți-vă că eu sunt de 9 ani la Bruxelles. La Bruxelles există Orizont 20-20, Euro 20-20. Când 9 ani ai vornit așa, este normal ca acest lucru să înceri să îl duci mai departe. De acum încolo voi zice 2020”, a explicat premierul.

Premierul a mai făcut o gafă, în plenul Camerei Deputaților, în timp ce citea discursul privind modul în care Guvernul a cheltuit banii românilor.

”Adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta acest program, care vă spun foarte sincer, nu a făcut bine României”, a transmis aceasta celor din Opoziție, dar sensul propoziției arată că aceasta a criticat chiar programul de guvernare PSD-ALDE.

Tot într-o emisiune la România TV, aceasta a declarat că pensia minimă va crește de la 5.200 la 6.400, începând cu 1 iulie anul acesta. Aceasta a făcut o eroare, pensia minimă urmând să crească de fapt de la 540 de lei la 640 de lei.

Într-o altă ședință de Guvern, Viorica Dăncilă a fost pusă în încurcătură, din nou: A pronunțat de șase ori cuvântul „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, în timp ce se referea la criza din sistemul de sănătătate, legată de lipsa imunoglobulinei și care a dus la declanșarea Mecanismului European de Protecție civilă.

La începutul mandatului, Dăncilă i-a caracterizat pe eurodeputații din Opoziție ”autiști”, provocând critici dure din partea asociațiilor non-guvernamentale care se ocupă de copiii cu astfel de probleme.

Iar după întâlnirea cu premierul italian Paolo Gentiloni, premierul a declarat că România și Italia sunt parteneri…privelegiați.

Citește mai multe despre Viorica Dăncilă și plângere penală pe Libertatea.

Comentarii