Viktor Orban acuză Parlamentul European că încearcă să „şantajeze” Ungaria

Viktor Orban, premierul Ungariei

Premierul ungar a declarat, marți, că Parlamentul European încearcă să „şantajeze” Budapesta în legătură cu politicile sale privind migraţia.  Mai mult Viktor Orban a spus că Ungaria nu va accepta „ameninţări”.

„Ungaria va fi condamnată pentru că a decis că nu va fi patria imigraţiei. Dar noi nu vom accepta ameninţări şi acte de şantaj din partea forţelor proimigraţie: ne vom apăra frontierele, vom opri imigraţia clandestină”, a afirmat Viktor Orban.

„Noi ne vom apăra frontierele şi doar noi putem decide alături de cine trăim. Am oprit sute de mii de imigranţi clandestini şi am apărat Ungaria şi Europa. Cetăţenii ungari au decis că patria noastră nu va fi patria imigraţiei”, a mai spus premierul ungar.

Afirmațiile lui Orban vin în contextul în care deputaţii europeni urmează să supună la vot, miercuri, un raport care critică situaţia statului de drept în Ungaria, pregătit de Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European.

Raportul elaborat de eurodeputata Judith Sargentini, din partea Verzilor, constată ”un risc clar de încălcare gravă de către Ungaria a valorilor Uniunii Europene” şi cere activarea procedurii articolului 7, prin care poate fi suspendat dreptul de vot al unui stat în Consiliu.


Rusia a început cele mai mari exerciţii militare din istorie. NATO denunță manevrele care ar fi o repetiție a „unui conflict de mare anvergură”


Mai multe articole