Viorica Dăncilă vrea proiecte comune în IT și turism cu Malta. Ce a discutat cu premierul maltez

Viorica Dăncilă: Se va adopta un memorandum, astfel încât cetățenii britanici din România să continue să locuiască, să muncească fără dificultăţi

Premierul Viorica Dăncilă a discutat vineri seară cu premierul Republicii Malta pentru o cooperrare economică în materie de turism și IT.

Viorica Dăncilă a avut, vineri seară, o întrevedere cu omologul său din Republica Malta, dr. Joseph Muscat.

„În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte circumscrise agendei politice bilaterale. Premierul Viorica Dăncilă a exprimat satisfacţia pentru evoluţia relaţiilor dintre România şi Republica Malta, precum şi pentru intensificarea dialogului politic bilateral. Tematica cooperării economice, în special din perspectiva creşterii investiţiilor companiilor malteze în domenii sectoriale precum sectorul IT şi turism, a ocupat un loc important în cadrul discuţiei. De asemenea, premierul Republicii Malta şi-a manifestat interesul pentru dezvoltarea investiţiilor malteze în parteneriat public-privat în domeniile sănătăţii şi energiei, pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat transmis de Executiv, preluat de Agerpres.

Viorica Dăncilă și omologul ei au vorbit și despre comunitatea românească din statul maltez, evidențiind raporturile foarte bune cu autorităţile malteze şi integrarea de succes a cetăţenilor români în societatea malteză. Prim-ministrul Joseph Muscat a evidenţiat relaţia „de suflet” între Malta şi România, subliniind faptul că o familie din două din ţara sa are cel puţin un membru de origine română.

De menționat este faptul că Malta are o populație de puțin peste 460.000 de locuitori, după recensamântul din 2017.


Citește și: VIDEO/Ați vota-o pe Antonella? Ați vota un om care și-a urmat cu tărie visul, în ciuda prejudecăților că „așa ceva nu se poate”?!


Mai multe articole