27 Aug. 2017 15:49

Vitamina B nu mai protejează organismul împotriva cancerului. Ce au descoperit cercetătorii

Distribuie

Vitamina B nu mai protejează organismul împotriva cancerului. Prin administrarea de vitamine B12 şi B2, organismul este protejat împotriva cancerului. Cel puțin, asta se știa până acum. Mai nou, conform unui studiu, aceste suplimente pot creşte riscul apariţiei cancerului pulmonar.

Experţii, care au observant 77.000 de subiecți, au descoperit că riscul este mult mai crescut în cazul bărbaţilor sau al fumătorilor, potrivit Science Alert.

Ei au analizat cât de des îşi administrează vitamina B, dozajul şi dieta din decursul ultimilor 10 ani, iar după şase ani de la efectuarea chestionarelor, experţii au verificat subiecţii pentru a observa dacă au dezvoltat cancer pulmonar.

Astfel, cercetătorii au observat o creştere de 30% a riscului de apariţie a cancerului pulmonar la persoanele care au utilizat vitamina B12 şi o creştere de 40% în cazul persoanelor care şi-au administrat B6, nu inainte de elimina factorii care ar putea influenţa riscul apariţiei cancerului.

Doza de B6 care accelerează riscul apariţiei cancerului este de 25 de mg pe zi. Cancerul pulmonar poate fi prevăzut de căutările pe care le faci pe Internet.

În cazul bărbaţilor care şi-au administrat doze mari de B-uri, riscul apariţiei cancerului s-a dublat, fiind şi mai mare în cazul fumătorilor. Iată 8 semne ale cancerului pulmonar pe care nu trebuie să le ignori.

În schimb, nu au fost observate aceleași efect și în cazul administrării multivitaminelor cu conţinut de B-uri sau la femei.


CITEȘTE ȘI… Horoscopul toamnei 2017: ce ți-au pregătit astrele în următoarele 3 luni. Află cum vei sta cu dragostea, banii, cariera și sănătatea


 

Loading...
Comentarii