Vouchere de 9.000 de lei pentru cumpărarea de mașini eco. Proiectul este pe ordinea de zi a Primăriei Capitalei

Ziarul Libertatea a analizat dacă merită să cumpărăm o maşină electrică şi care ar fi costurile reale de întreţinere a acesteia

Primăria Capitalei vrea să dea vouchere de 9.000 de lei pentru cumpărarea de mașini eco. Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței consiliului general, de joi, 26 iunie.

Eco-voucherul se acordă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat. ”Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere” se înscrie în Planul Integrat de Calitate a Aerului ( PICA) în Municipiul București 2018- 2022.

Potrivit programului, în perioada 2018- 2019 urmează a fi acordate 5.000 de vouchere în valoare de 9.000 de lei fiecare. Eco- voucherele vor putea fi utilizate pentru a achiziționa autoturisme noi cu norme de poluare EURO 6, non-diesel și alte mijloace de locomoție noi, non-diesel și electrice.
Acest proiect va fi finanțat din bani de la bugetul local.

Banii vor veni de la bugetul local

După ce va fi votat de consilieri, programul se va desfășura pe baza unui regulament ce va fi elaborat de o comisie din cadrul Primăriei Capitalei și va fi aprobat prin dispoziție de primarul general.

Proiectul se alătură celui derulat de către Administratia Fondului de Mediu, dar cele două nu se cumulează. Scopul municipalității este de a creșterea numărul de autovehicule vechi scoase din circulație comparativ cu numărul asigurat prin programul guvernamental.

Un alt proiect prin care municipalitatea urmărește reducerea gradului de poluare în Capitală este creșterea tarifului pentru parcările din centrul orașului.

CITEȘTE ȘI:

ANALIZĂ | Parcarea în centrul Bucureștiului costă cât un salariu pe lună sau cât un Logan pe an

Mai multe articole