Vremea în următoarele patru săptămâni. Care este prognoza ANM pentru luna septembrie

Foto: Hepta

Vremea în următoarele patru săptămâni va fi mai caldă decât în mod normal, iar ploile nu vor ocoli zonele de munte și în sud-vestul țării. Meteorologii prognozează un început de septembrie călduros în toată țara, iar ploile vor ocoli estul țării, manifestându-se pe alocuri în celelalte regiuni.

Vremea în următoarele patru săptămâni se menține peste limitele climatologice normale, se arată în prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni.

Vremea în săptămâna 27 august – 3 septembrie. Meteorologii au estimat că temperaturile medii se vor situa în jurul normei climatologice sau pot fi uşor mai scăzute decât acesta local în vestul ţării, dar în general mai ridicate decât normalul perioadei în restul teritoriului, cu abateri mai mari îndeosebi în regiunile estice. De asemenea, cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare local în centru, sud-vest şi la munte şi deficitare în restul teritoriului, îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice.

Vremea în săptămâna 3 – 10 septembrie. Estimările mediilor valorilor termice vor fi peste norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a teritoriului, local mai ridicate în jumătatea de vest. Totodată, în cea mai mare parte a ţării, regimul pluviometric se va încadra în general în limitele normale ale perioadei.

În săptămâna 10 – 17 septembrie, meteorologii estimează că temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, local cu abateri mai mari în jumătatea de vest a ţării. În plus, precipitațiile vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului, local uşor excedentare îndeosebi în zonele de munte.

În perioada 17 – 24 septembrie, specialiştii anticipează valori termice în general mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei, cu abateri mai mari în nord-vest. Precipitațiile pot fi uşor excedentare, local în zonele montane și în regiunile vestice, centrale și estice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.


FOTO/ Irina Tănase, iubita lui Dragnea, ţinută ca a lui Meghan Markle. Rochia ducesei de Sussex costă 1.350 de lire


Mai multe articole