De Cristian Burcioiu,

Un prim set de probe ADN recoltate de la fața locului – de pe hainele și de pe trupul copilei ucise, de pe cărămida cu care ucigașul i-a zdrobit capul, din zona unde a fost găsit trupul fără viață -, dar și cele recoltate de la cei cinci-șase suspecți au fost deja trecute prin ”filtrul” geneticienilor de la Institutul Național de Criminalistică (INC). Din păcate, testele comparative nu au dus la identificarea pedofilului-asasin al cărui ADN a fost stabilit și se regăsește printre urmele biologice prelevate din clădirea abandonată la marginea orașului Baia Mare, unde a fost găsit cadavrul micuței Estera.

ADN-urile zecilor de persoane audiate sunt comparate de geneticieni cu probele recoltate de la fața locului

Zilele acestea, un alt set de probe ADN – câteva zeci spun surse judiciare -, au ajuns în laboratoarele  geneticienilor care le-au supus acelorași verificări.

”Tuturor persoanelor audiate le-au fost prelevate, cu acordul lor, probe în vederea stabilirii ADN-ului. Acest al doilea set de probe este acum supus unor analize comparative cu cele prelevate inițial de la locul faptei. Procedeul științific este în plină derulare, dar este de durată. Trebuie comparat fiecare dintre ADN-urile prelevate de la cei audiați cu probele deja existente, recoltate de la locul faptei. E vorba de zeci de persoane. Și audierile continuă. Așteptăm raportul de expertiză al specialiștilor de la Institutul Național de Criminalistică care vor semnala eventualele asemănări între probele ADN supuse comparațiilor”, ne-au explicat surse judiciare.

Audieri încrucișate și confruntări între martori

În așteptarea unui răspuns științific care ar putea rezolva înfiorătorul caz, investigatorii maramureșeni continuă audierile. Chiar astăzi au fost declanșate audierile încrucișate și confruntările între martori, procedee judiciare prin care anchetatorii încearcă să găsească eventuale contradicții în declarațiile celor care le-au trecut prin birouri pentru a fi audiați.

”Audierile continuă în sistem încrucișat, se fac confruntări pentru a găsi eventualele hibe în declarații. Totodată, sunt în atenție și mediile din care provin persoanele cercetate sau condamnate pentru agresiuni sexuale cu minori”, au adăugat sursele citate.

Ucigașul-violator al micuței Estera e încă în libertate

De ceva mai bine de două săptămâni, asasinul-pedofil ”vânat” de 50 de polițiști este încă în libertate. Necunoscutul a luat-o pe micuța Estera din fața blocului unde se juca, a ademenit-o într-un loc ferit, a violat-o și mai apoi i-a zdrobit capul cu o cărămidă. Cadavrul fetiței, dezbrăcat de la jumătate în jos, a fost descoperit de doi dintre frații ei într-o clădire abandonată dintr-un cartier mărginaș al orașului Baia Mare populat doar de romi.

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime
HOROSCOP
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime