A murit Steve Jobs

Steve Jobs s-a născut în SUA, la San Francisco şi a fost adoptat de o familie din California. Părinţii săi biologici erau prea tineri pentru a-l creşte, de aceea l-au dat spre adopţie. Steve a mers la facultate în Portland, Oregon, însă a renunţat după un singur semestru. A continuat doar să meargă să asculte cursurile la facultate, dormind în camerele colegilor şi câştigându-şi existenţa adunând sticle. Mai târziu s-a întors în California şi s-a angajat la Atari – companie producătoare de jocuri video – alături de prietenul său, Steve Wozniak.

În 1976, Steve Jobs, Steve Wozniak şi Ronald Wayne au fondat Apple. Când compania a început să crească neaşteptat de mult, cei trei tineri au fost nevoiţi să caute ajutorul unui executiv cu experienţă. În 1984, Steve Jobs prezenta lumii întregi primul Macintosh, Mac pe scurt, ce a devenit cel mai vândut computer mic cu interfaţă grafică.

Doi ani mai târziu, Jobs a fost dat afară din propria companie. În acel moment a cumpărat Graphics Group – redenumit apoi Pixar – o afacere care i-a adus şi mai mult succes financiar, dar şi mai multă expunere la public, ca apoi să se întoarcă ‘acasă’, la Apple.

Steve Jobs a murit în ocotombrie 2011, la vârsta de 56 de ani, răpus de cancer pancreatic.