eMAG

eMAG este un magazin online, devenit market place pentru diverși distribuitori și magazine, care se ocupă cu vânzarea de electronice, electrocasnice, cosmetice, jucării, produse auto, cărți haine și articole de tip petshop.

Site-ul a fost lansat în 2001, inițial fiind un magazin online unde se găseau doar sisteme de calcul și birotică. El a fost fondat de Radu Apostolescu, Dan Teodosescu și Bogdan Vlad, dar opt ani mai târziu 51% dintre acțiuni au fost cumpărate de Asesoft Distribution, director general al eMAG devenind Iulian Stanciu. În 2012, Sud African Naspers a cumpărat 70% din acțiuni. Doi ani mai târziu Apostolescu a renunțat la acțiunile lui, acestea fiind preluate de Stanciu, care a rămas director general, și de Naspers.

O achiziție importantă a grupului a avut loc în 2015, când eMAG a cumpărat Fashion Days, un site online cu articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Un an mai târziu, a achiziționat și PC Garage, un brand renumit care comercializează produse IT, hardware și software.

eMAG a fost primul brand din România care a introdus, în 2011, conceptul de Black Friday (Vinerea Neagră), când majoritatea produselor scoase la vânzare au reduceri foarte mari.