OLX

OLX este un website de vânzări online, unde utilizatorii pot pune anunțuri gratuite. Compania care deține OLX este din Argentina, iar site-ul web a fost înființat în 2006. Acum este prezent în 45 de țări, printre care și România.

Pe OLX doritorii pot găsi electrocasnice, jucării, cărți și reviste, mobilă și chiar autoturisme. Pe site-ul de vânzări online cei care își caută un loc de muncă pot găsi chiar și anunțuri de angajare. Și persoanele care doresc să achiziționeze o casă sau să închirieze o locuință pot să caute pe site printre sutele de anunțuri publicate gratuit de cei care oferă aceste bunuri și servicii.

Cei care caută sau postează anunțuri o pot face în mod gratuit și fără a-și crea, neapărat, un cont de utilizator.

Conform statisticilor, OLX a avut 11 miliarde de vizualizări de pagini, 200 de milioane de utilizatori activi lunar, 25 de milioane de listări, și 8,5 milioane de tranzacții pe lună în 2014. După ce a apărut în România, compania a investit foarte mult în marketing și publicitate, devenind în scurt timp un brand cunoscut și apreciat de români.

Potrivit statisticilor oficiale SATI (Studiul de Audiență și Trafic Internet), site-ul www.olx.ro are peste 9 milioane de utilizatori unici și peste 330.000.000 de afișări lunare.