Yahoo

Yahoo este un portal web, fondat în 1994, iar numele lui vine de la ”Yet Another Hierarchical Officious Oracle”. Acesta oferă mai multe servicii, cel mai cunoscut fiind pentru motorul de căutare Yahoo Search, pentru serviciul de știri, Yahoo News, pentru Answers, un site sub formă de forum, unde internauții pun întrebări și oferă răspunsuri, Yahoo Mail, iar până când a devenit cunoscută rețeaua de socializare Facebook, Yahoo Messenger era cel mai cunoscut sistem de chat.

Pe lângă acestea, portalul oferă și alte servicii: Autos, Avatars, Advertising, Directory, Gallery, Games, Geocities, Groups, Maps, Sport, Shopping, Travel, Kids și altele.

Compania desfășoară operațiuni în peste 39 de țări și peste 21 de limbi, printre care engleză, franceză, italiană, spaniolă sau portugheză.

Chiar dacă fondatorul lui a ales numele pornind de la o sintagmă, cuvântul se regăsește în celebrele Călătorii ale lui Gulliver, cartea scriitorului anglo-irlandez Jonathan Swift, scrisă sub pseudonimul Dr. Lemuel Gulliver. Aici orice personaj stângaci, prostuț sau nesofisticat era denumit yahoo. Toate creaturile bizare de acest fel sunt denumite în carte yahoos