Matilda Pascal-Cojocăriţa îţi spune cum se prepară sturionul

07 mai 2009 20:27

Morun, şalău, somon, scrumbie, sturion – pe toţi ştie cum să-i prepare Matilda Pascal-Cojocăriţa şi după toţi se dă în vânt. Ea spune că găteşte des peşte pentru cei dragi, iar preferatul acestora e sturionul, fript pe grătar, cu mujdei sau sos de capere, sau gătit cu ciuperci ori cu sparanghel. Iată două feluri delicioase de sturion, pe care Matilda vă învaţă să le faceţi.
File de sturion cu sparanghel
Ingrediente: două kg sturion, 200 ml ulei, 4 g

3997-145105-matilda.jpgMorun, şalău, somon, scrumbie, sturion – pe toţi ştie cum să-i prepare Matilda Pascal-Cojocăriţa şi după toţi se dă în vânt. Ea spune că găteşte des peşte pentru cei dragi, iar preferatul acestora e sturionul, fript pe grătar, cu mujdei sau sos de capere, sau gătit cu ciuperci ori cu sparanghel. Iată două feluri delicioase de sturion, pe care Matilda vă învaţă să le faceţi.

File de sturion cu sparanghel

Ingrediente: două kg sturion, 200 ml ulei, 4 gălbenuşuri, sare şi piper după gust. Pentru sos aveţi nevoie de 200 g unt, sucul de la o lămâie, sare şi piper, iar pentru garnitură, de două kg cartofi, câţiva morcovi, sparanghel şi orez.

Mod de preparare: fileurile de sturion se ung şi se frig pe grătarul încins. Pentru sosul olandez se bat gălbenuşurile într-un vas aşezat pe foc slab, după care se adaugă sarea, piperul şi untul. La final se pune şi sucul de lămâie.

Matilda ornează deliciosul preparat cu mărar şi felii de lămâie şi spune că aceeaşi reţetă poate fi făcută şi din morun sau cegă. Legumele pentru garnitură se fierb în apă cu sare şi se servesc lângă peştele acoperit cu sos.

Sturion cu ciuperci

Ingrediente: un kg sturion, 1,5 kg ciuperci, sare, unt, făină, o smântână mică şi 200 g caşcaval.

Mod de preparare: peştele fiert se taie în bucăţi. Ciupercile mărunţite se înăbuşă cu o lingură de unt şi sare. Pentru sos se folosesc cantităţi egale de unt şi de făină, care se amestecă şi se ţin pe foc până se face o pastă, apoi se adaugă smântâna.

Într-o tavă sau o cratiţă unsă cu unt se pun peştele, ciupercile şi sosul, se rade caşcaval deasupra şi se dă totul la cuptor o jumătate de oră, la foc potrivit.

3997-145107-cremsnit.jpg

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro