Slăbeşte mâncând ciorbă de varză

16 februarie 2009 21:50

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme, ai nevoie de o dietă rapidă şi eficientă: cura cu ciorbă de varză. Poţi da jos între cinci şi şapte kilograme într-o săptămână, dar îţi trebuie neapărat ambiţie, ca să nu te abaţi de la regim. Mai mult, pentru ca dieta să-şi păstreze efectul trebuie urmat un program alimentar echilibrat.
Într-o săptămână poţi scăpa de cinci kilograme

Un astfel de regim te ajută să slăbeşti rapid,

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme, ai nevoie de o dietă rapidă şi eficientă: cura cu ciorbă de varză. Poţi da jos între cinci şi şapte kilograme într-o săptămână, dar îţi trebuie neapărat ambiţie, ca să nu te abaţi de la regim. Mai mult, pentru ca dieta să-şi păstreze efectul trebuie urmat un program alimentar echilibrat.

Într-o săptămână poţi scăpa de cinci kilograme

3912-126023-varza.jpg

Un astfel de regim te ajută să slăbeşti rapid, indiferent de cantitatea de ciorbă de varză pe care o vei mânca zilnic, datorită conţinutului mic de calorii al verzei şi proprietăţilor sale detoxifiante. În plus, cine urmează acest regim trebuie să renunţe la pâine, alcool şi băuturi carbogazoase. Cura nu are însă efecte pe termen lung şi trebuie completată cu o alimentaţie sănătoasă şi după încheierea celor şapte zile de “răsfăţ” cu ciorbă de varză.

După terminarea dietei, hrăneşte-te sănătos

În această săptămână poţi să te bucuri de o scădere a greutăţii cu cinci până la şapte kilograme. În cazul în care nu vei ţine regim în continuare, toate grăsimile pe care le vei consuma se vor depune la loc, cel puţin la fel de rapid cum au fost înlăturate. Chiar dacă surplusul de care vrei să scapi este mai mare, nu este indicat să urmezi cura mai mult de şapte zile. Poţi face pauză două săptămâni şi apoi să o reiei. Aşteaptă- te însă la senzaţii de greaţă, ameţeli şi chiar la balonări.

Cum o gătim

Ingrediente: o varză murată, 3 morcovi, o ţelină, o legătură de frunze de ţelină, doi ardei graşi, 3 roşii, două cepe, două linguriţe cu bulion.

Preparare: Varza acră se lasă câteva ore în apă rece, ca să iasă din ea sarea şi acreala. Se pune la fiert un vas cu trei litri de apă, iar între timp varza se stoarce şi se taie în fâşii subţiri. Se pune în oală când apa începe să fiarbă, dar înainte se mai stoarce o dată. Se curăţă şi se spală morcovii, ţelina, ardeii şi ceapa, iar apoi se dau pe răzătoare şi se pun în oală, la fiert. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert cu celelalte legume. Frunzele de ţelină se spală foarte bine şi se pun în oală întregi, astfel încât, dacă nu vă plac, să le puteţi scoate când este gata ciorba. După fierbere, se adaugă sare, după gust, şi bulion. Ciorba se poate acri cu lămâie, pentru un plus de gust, dar numai dacă varza nu a fost suficient de acră. Dacă mai este nevoie, se adaugă apă şi se mai las3912-126033-dr.jpgă la fiert 15-20 de minute. În farfurie se poate adăuga pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Ce spun specialiştii

Varza murată este un aliment foarte sărac în calorii, de aceea este indicată în curele de slăbire. Consumarea acesteia sub formă de supă sau ciorbă garantează pierderea câtorva kilograme, fiind foarte bine tolerată de organism. Ciorba de varză satură şi acţionează ca un inhibitor al apetitului. Pentru a ne asigura un echilibru metabolic, este ideal să fie asociată în dietele de slăbit cu diferite fructe, legume, orez şi carne fiartă sau preparată la grătar, în cantităţi reduse, ne-a spus doctorul Laurenţiu Luca, directorul Clinicii Puls.

Iată regimul:

3912-126024-luni.jpg
Luni:

Poţi mânca pe săturate fructe (mere, pere, portocale, mandarine, dar nu banane şi struguri) şi ciorbă de varză şi ai voie să bei doar apă plată;

3912-126025-marti.jpg
Marţi:

E ziua legumelor, aşa că poţi consuma oricâte, ocolind însă fasolea, mazărea, cartoful şi porumbul. Ai voie să mănânci morcovi, conopidă, roşii şi castraveţi. Cu ciorbă de varză te poţi desfăta dimineaţa, la prânz şi seara. Bea cât mai multă apă plată.

3912-126026-miercuri.jpg
Miercuri:

Ai voie să mănânci câte grepfruturi şi roşii vrei şi veşnica ciorbă de varză. Trebuie să bei apă plată;

 Joi:
Poţi mânca trei banane şi oricâtă ciorbă de varză. Nu uita să consumi apă plată;
 

3912-126028-joi.jpg

 

3912-126029-vineri.jpg

 Vineri:
Poţi mânca aproximativ un kg de carne de vită sau de pui, pe care trebuie să o fierbi. De asemenea, consumă ciorbă de varză şi bea apă plată.
 Sâmbătă:
După atâta carne se impune nişte orez fiert. Nu contează cantitatea. Important este să mănânci în continuare ciorbă de varză şi să bei apă plată;
 

3912-126030-sambata.jpg

 

3912-126031-dum.jpg

 Duminică:
Mănâncă ciorbă de varză murată, cât mai multă, şi de asemenea consumă o friptură la grătar (evident, fără grăsime). Bea numai apă plată.

 

fotografii: Shutterstock/ Northfoto

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro