10 exerciții simple și surprinzătoare care te fac mai deștept

17 martie 2016 21:12

Te-ai întrebat dacă există o modalitate simplă de a deveni mai inteligent? Ei bine, se pare că ar exista. Niște banale și bizare exerciții mentale, care implică toate cele cinci simțuri – văzul, auzul, gustul, mirosul și cel tactil – ar putea face asta.

Exercițiile acestea, pe cât de surprinzătoare pot părea, pe atât de eficiente se spune că sunt. Ele stimulează creșterea nivelului de conexiune neuronală în părți diferite ale creierului, întăresc celule nervoase și stimulează producerea de nutrienți cerebrali care îmbunătățesc memoria.

Aceste exerciții ar trebui făcute zilnic. Iată care sunt:

1. Spală-te pe dinți cu mâna stângă (sau dreaptă dacă ești stângaci)

Tot ce trebuie să faci este exact ce scrie. Să te speli pe dinți folosindu-ți mâna non-dominantă, cea pe care nu o folosești de obicei când faci acest lucru. Studiile arată că astfel vei stimula și partea non-dominantă a creierului.

2. Fă-ți duș cu ochii închiși

Ai mare grijă să nu te rănești, să nu cumva să aluneci făcând asta. Reglează temperatura apei și spală-te cu onchii închiși. Astfel îți va fi stimulat simțul tactil și vei simți texturi de care în mod normal nu ești conștient, pentru că vezi totul.

3. Schimbă-ți rutina matinală

Acest lucru îmbunătățește activitatea cerebrală. De exemplu, dacă în mod normal iei micul dejun și apoi te îmbraci, fă asta invers. Sau alege un loc nou pentru a-ți plimba câinele sau pur și simplu uită-te la alt canal tv față de cel al care te uiți de obicei.

4. Întoarce obiecte familiare cu susul în jos

Întoarce o fotografie, ceasul sau calendarul cu susul în jos. Acest lucru îți va stimula activitatea cerebrală exact invers decât se întâmplă în mod normal. Dacă de regulă, atunci când privești un obiect familiar se activează o anume porțiune din creier, în acest caz se va activa cu totul alta.

5. Schimbă locul la masă

În majoritatea familiilor fiecare membru are un loc pe care se așează de obicei, dar creierul tău are nevoie să fie luat prin surprindere pentru a evolua.

6. Inspiră arome noi

Gândește-te la o aromă care îți place foarte mult, cumpără-ți o esență și ține-o lângă pat pentru a o putea mirosi când te trezești. Așa cum aroma de cafea este una obișnuită care produce anume reacții în creierul tău, așa și aroma ta preferată va stimula creierul.

7. Deschide geamul la mașină

Acest lucru îți va stimula memoria datorită valului de stimuli care dă năvală peste tine. Încearcă să recunoști mirosurile și zgomotele pe care le auzi în timpul drumului.

8. Examinează produsele când mergi al cumpărături

De regulă produsele cele mai profitabile pentru comercianți sunt puse cel mai la vedere, la îndemâna clientului. Ai fi uimit câte produse bune sunt mai dosite, produse pe care probabil nu le-ai văzut niciodată. Ăsta este încă un mod de a sparge rutina.

9. Comunică mai mult în timpul zilei

Studiile arată că o comunicare deficitară afectează serios abilitățile cognitive. Cum să faci asta? Foarte simplu. În loc să-ți iei o apă de la vendomat, mergi și cere-o unui vânzător. În loc să-ți iei cafea în același mod, mergi până la cafeneaua de la colț, salută și cere frumos o cafea.

10. Citește diferit

Dacă de obicei citești în liniște, acum fă-o cu voce tare. Sau ascultă pe altcineva cum citește tare. Creierul tău va funcționa diferit se vor activa arii care nu se activează de obicei când citești.

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro