Un fost candidat republican la președinția SUA îl atacă DUR pe Donald Trump

04 martie 2016 12:58

Donald Trump se confrontă cu atacuri din sânul partidului republican din cauza declarațiilor sale controversate, dar și după ce a fost câștigătorul din “Super Marți”. Acum, miliardarul considerat favorit la învestitura republican pentru alegerile din Statele Unite a fost asupra criticat de Mitt Romney, fostul candidat prezidențial din cadrul aceluiași partid.

Într-un discurs neobișnuit de dur, Mitt Romney a avertizat că, cel mai probabil, Donald Trump ar pierde în fața posibilei candidate democrate Hillary Clinton la scrutinul din 8 noiembrie.

“Iată ce știu. Donald Trump este un prefăcut, un impostor”, a afirmat Romney (68 de ani), fără însă a-și declara susținerea față de vreun candidat anume, notează Agerpres.

“Eu aș vota pentru Marco Rubio în Florida, pentru John Kasich în Ohio și pentru Ted Cruz sau pentru oricare din ceilalți doi competitori care are cele mai bune șanse să-l învingă pe dl Trump într-un anumit stat”, a continuat fostul contracandidat al lui Obama, potrivit căruia politica economică a lui Trump va scufunda SUA “într-o recesiune prelungită”.

Prin apelul la un vot tactic, ce ar face ca Trump să nu poată aduna cei 1.237 de delegați necesari pentru a fi nominalizat, Romney vizează o posibilă “convenție negociată” la mijlocul lunii iulie, când delegații republicani se vor întruni la Cleveland pentru a-și desemna candidatul la succesiunea lui Barack Obama. Ultima convenție republicană la care candidatul a fost desemnat în mai mult de un tur de scrutin a avut loc în 1948.

Trump conduce în majoritatea sondajelor preelectorale în statele în care vor mai avea loc alegeri primare, inclusiv în state mari precum Florida, ceea ce slăbește șansele de blocare a drumului său spre nominalizare.

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro